Curry-kana lasagne

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

400 g broilerin jauhelihaa
250 g kirsikkatomaatteja (keltaisia)
2 keltasipulia
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl currya
1 chilipaprika
2 rkl öljyä
1 kanaliemikuutio
2 tl maizenaa
2 dl vettä
50 g juustoraastetta
lasagnelevyjä
valkokastike
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
1/2 litraa maitoa
valkopippuria
suolaa

Jaa resepti

Ohje

Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen curry. Anna curry hetken aikaa kiehua öljyssä, jotta siitä irtoaa maut. Lisää joukkoon silputut sipulit, valkosipulit ja siemenetön pilkottu chili ja kuullota niitä hetki. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista se. Liuota kanaliemikuutio veteen ja lisää pannulle. Halkaise kirsikkatomaatit ja lisää ne myös pannulle. Kiehuta kannen alla 5-10 minuuttia. Suurusta lopuksi maizenalla ja tarkista suola. Jos kastikkeesta tuntuu puuttuvan sitä jotain, niin kokeile lisätä pari teelusikallista sokeria ja liraus valkoista balsamiviinietikkaa. Piristää mukavasti makua.

Tee seuraavaksi valkokastike. Sulata voi kattilassa ja sekoita jauhot joukkoon. Lisää maito ja sekoita vispilällä. Jatka sekoittelemista kuumennuksen aikana, ja kiehuta kastiketta 5 minuuttia. Sekoittele pohjasta asti ettei kastike pala ainakaan niin kovasti pohjaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Voitele uunivuoka ja lado pohjalle lasagnelevyjä. Kaada päälle osa curry-kanakastikkeesta. Lado taas lasagnelevyjä ja kaada päälle valkokastiketta. Tee niin monta kerrosta kuin kastikkeita riittää. Viimeiseksi jätä päälimmäiseksi kastikekerros (kana tai valko) ripottele päälle juustoraastetta ja paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään