33 209
33 209

Perinteinen lasagne

6 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

400 g sikanautajauhelihaa
1 iso Sipuli
2 kynttä valkosipulia
1 ruukku tuoretta basilikaa
1 prk tomaattimurskaa (400g)
1 prk kuorittuja tomaatteja
2-3 tl mustapippuria rouhittuna
1 lihaliemikuutio + suolaa
1 l maitoa
3 rlk voita
0.75 dl vehnäjauhoja
300 g juustoraastetta (emmental)
1-2 tl muskottipähkinää raastettuna tai jauheena
ripaus valkopippuria tai mustapippuria
vajaa paketti lasagnelevyjä

Jaa resepti

Ohje

Aloita jauhelihakastikkeesta. Kuullota pannulla öljyssä silputtu sipuli ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää tomaattimurska, liemikuutio ja suola&pippuri, pienennä myös kuoritut tomaatit ja lisää joukkoon, kaada mukaan myös tomaattien liemi jos haluat oikein ihanan tomaattisen maun kastikkeeseen. Kun kastike on hautunut hetken, lisää myös hienonnettu basilika. Anna hautua kun teet valkokastikkeen.

Sulata kattilassa (teflon) voi, lisää vehnäjauhot ja "paista" jauhoja hetken, älä kuitenkaan ruskista. Lisää maito ja sekoita tasaisesti, ettei kastike pala pohjaan. Kun maito kiehahtaa, voit laskea lämmöt nollaan. Lisää juustoraaste ja muskotti ja maun mukaan myös pippuria ja ripaus suolaa.

Aloita lasagen kokoaminen suorakulmaiseen, n. 10-15 cm korkeaan vuokaan. Laita alimmaksi kauhallinen valkokastiketta, sitten lasagnelevyjä ja sitten lihakastiketta. Tämän jälkeen taas valkokastiketta, levyjä, jauhelihahastiketta, valkokastiketta, levyjä jne. kunnes kerrokset ovat täynnä ja ainekset loppu. HUOM: että lopuksi tulee päällimmäiseksi jäädä pelkkiäl lasagnelevyjä, joiden päälle kaadetaan loput valkokastikkeet. Tämän päälle voi sitten ripotella vielä lisää juustoraastetta (emmental tai mozzarella), jos haluaa oikein herkullisen pinnan.

Paista 200 astessa 30 minuuttia, tarkkaile pinnan tummumista lopussa ja suojaa foliolla jos tarpeen. Anna seisahtaa n. 10-15 min ennen tarjoilua. Vaihtoehtona myös 175 astetta mutta lisää uuniaikaa 40 minuuttiin.

Tämä on totaalisen hyvää ja ehdoton suosikki kun kaverini pyytävät minua kokkaamaan :)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään