Lohilasagne

Reseptiä katsottu 6 134 kertaa
6 annosta | Valmistusaika 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 kpl tuore lohifile (kirjolohi ) noin 400 g riittää
n.12 kpl lasagne levyja, pinaatti ja tavallinen fiftififti
1 l maitoa
2 dl Kermaa
½ dl rypsiöljyä
3 rkl vehnäjauhoja
2 tl Touch of sea (kuva)maustetta tai sitruunapp ja suolaa
juustoraastetta reilusti
tilliä noin rkl tai tuoretta nippu
öljyä vuoan voitelmiseen..

Ohjeet

KASTIKE:

laita kattilaan noin ½ dl öljyä, kuumenna mutta varo polttamasta lisää jauhot kokoajan sekoittaen vispilällä ja anna öljyn imeytä jauhoihin, miedonna lämpöä ... lisää pikkuhiljaa maitoa ja anna kiehua hissukseen miedolla lämmöllä, älä polta pohjaan. mausta Hackmannin mausteella Touch of sea jossa safframia, lemonia, fankoli, pippuria ja tilliä... tai omilla mausteilla kuten sitr, pippuri, suola yms.. anna vähän aikaa hautua ja tee seuraavaksi: öljyä vuoka reilusti siivuta lohifile valmiiksi kokonaan aloita kastikkeen laittamisella pohjalle seuraavaksi lasagnelevyjä , musta oli hauskaa vuorotella vihreillä pinaatti levyillä ja sitten taas tavallisilla... lohisiivuja 4-5 ja taas kastiketta seuraavaan kerrokseen samat aineet mutta lisää myös juustoraastetta niin että kalat peittyy. jatka levyilla ja kalafileillä sekä kastikkeella kunnes viimeinen osuus on L.levyjä ja soossi loppu. lisää päälle juustoraastetta ja peitä vielä kermalla

uuniin 225 asteeseen että pinta saa väriä, pudota ½tunnin päästä asteet 150kymppiin ja anna muhia noin 45- 60 min riippuen uunistasi.

Nosta lasagne uunista ja anna vetäytyä ennen tarjoilua.


Kommentit

sarkku
kysyin aamulla pojaltani että mitä hän oikein hirrrveesti haluaisi että meillä olisi ruokana tänään. (äitillä siis löi ihan tyhjää) Kalalasgnea!!!!, hän vastasi koska koulun kalalasagne on niiiiin hyvää kuulemma. Toivottavasti hän nyt ei sitten pety kotona jos tämä ei olekkaan just koulun kalalasagnen makuista..

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.