10 317
10 317

Herkkutattirisotto

2 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

30 g kuivattuja herkkutatteja
1 kourallinen herneita
100 g keittokinkkua kuutioina
1 Sipuli
200 g risotto-riisia (arborio)
0,5 l kasvislienta
oliivioljya
voita
valkoviinia
suolaa, mustapippuria
parmesaania hienona raasteena
persilja- tai ruohosipulisilppua

Jaa resepti

Ohje

1. Laita herkkutatit pieneen kulhoon likoamaan n. puoli tuntia ennen.

2. Valitse iso, korkeareunainen ja kannellinen valurautapannu. Sulata siina nokare voita, vahan oliivioljya ja paista siina hetki sipulikuutioita. Lisaa tatit ja paista tasaisesti muutama minuutti. Lisaa herneet ja viimeisena kinkkukuutiot. Mausta mielesi mukaan ja paista kunnes herneet pehmenevat. Kaada kastike hetkeksi lautaselle odottamaan.

3. Laita samaan pannuun taas vahan voita ja oliivioljya. Paahda pannulla riisia kokoajan sekoittaen n. 5 min. Kaada joukkoon puoli lasillista valkoviinia ja anna sen haihtua. Lisaa taman jalkeen joukkoon kuumaa kasvislienta kauhallinen kerrallaan (jos haluat enemman makua, voit kayttaa myos sienten liotusvetta ja kasvislienta sekaisin) niin etta riisi imee sen pikkuhiljaa itseensa. Sekoittele aina valilla ja anna riisin kypsya kannen alla lienta aina silloin talloin lisaillen.

4. Kun riisi on melkeen kypsaa, sekoita joukkoon herkkutatti-herne-kinkku sekoitus. Tarkista suola ja muut mausteet. Lisaa joukkoon persiljasilppu.

5. Kun riisi on kypsaa, sekoita joukkoon vahan parmesaaniraastetta ja pieni nokare voita. Anna voin sulaa kannen alla. Anna riisin vetaytya viitisen minuuttia ja tarjoile parmesaaniraasteen kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

  • 9 2 Punajuuririsotto
  • 1 1 Kesakurpitsankukka- risotto
  • 0 0 Parsakaali-sinihomejuustorisotto
  • 4 4 Herkkusieni-Pinaatti Risotto
  • 3 1 Risotto á la Salami
  • 6 7 Gorgonzola-paaryna risotto

Kommentit

masotto
Tein talla kertaa kuivista tateista taman. Tuoreista kun tekee, niin riittaa pelkat tatit, turha sekoitella joukkoon kinkkuja ja muita:)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään