Suklaajuustokakku

Reseptiä katsottu 67 807 kertaa
10 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 pkt (175 g) Domino-minttukeksejä
50 g sulatettua voita
4 kpl liivatelehtiä
1 rkl kuumaa kahvia
170 g taloussuklaata paloina
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,25 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 dl kuohukermaa

Ohjeet

Itse tein tämän 23 cm:n halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan ja pohjan keksimuruseos jäi hieman vajaaksi, joten kenties vaatii hieman pienemmän vuoan tai enemmän keksejä.

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle. Paperi pysyy paremmin pohjassa kiinni jos pohjan ja paperin väliin laittaa hieman rasvaa. Oman vuokani kiinnitysmenetelmä salli minun pingoittaa isompi leivinpaperin pala pohjan ja reunan väliin, jolloin paperi pysyy automaattisesti paremmin.

Murskaa keksit ja sekoita hyvin voin kanssa. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Nosta kylmään täytteen teon ajaksi.

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa noin 30 sekunnin erissä välillä sekoittaen. Sekoita tuorejuusto suklaan sekaan. Yhdistä sokerit kerman sekaan ja vaahdota kerma. Purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet ja liota ne kahvitilkkaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana suklaatuorejuuston sekaan samalla sekoittaen. Nostele kerma varovaisesti suklaan joukkoon ja kaada seos murupohjan päälle vuokaan.

Pintakoristelut kannattaa tehdä samantien, jotta koristeet ottavat kiinni pintaan paremmin. Nosta kakku kylmään ja anna hyytyä mieluusti seuraavaan päivään asti.


Kommentit