55 614
55 614

Lohta ja juureksia uunissa (Jamie Oliverin resepti)

6 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

1 file kirjolohta noin 800 gr
4 kpl perunoita kuorineen
4 kpl päärynöitä
4 kpl pieniä palsternakkoja
10 kpl valkosipulin kynsiä kuorineen
3 ruukkua erilaisia yrttejä
2 kpl sipuleita
2 kpl paprikoita esim. punainen ja keltainen
2 dl oliiviöljyä
2 kpl sitruunoita
suolaa

Jaa resepti

Ohje

Harjaa perunat ja palsternakat harjalla puhtaiksi. Leikkaa perunat vajaan puolen sentin siivuiksi. Paloittele palsternakat pitkittäin ohuiksi siivuiksi. Sipulit ja paprikat voit leikata myöskin paksuhkoiksi suikaleiksi. Lohko päärynät pitkittäin kuuteeen lohkoon. Sekoita joukkoon valkosipulin kynnet kuorineen. Kynsistä tulee kuoren kanssa mehukkaita. Purista sitruunan mehut joukkoon.

Lado kaikki uunipellille tai isoon uuninkestävään laakeaan vuokaan. Silppua yrtit pieneksi ja sekoita oljyn joukkoon. Osan yrteistä voit myös murskata oljyn seassa huhmareella. Jätä kolmasosa seoksesta kalaa varten, mutta muut voit sekoittaa ainesten kanssa reilusti käsin. Oljyä pitää olla kaikissa joka puolella. Lisää suola.

Laita 200 asteiseen uuniin. Paista niin kauan kunnes ne ovat kauniisti ruskettuneet ja kypsiä. Ei haittaa vaikka ohuet palstenakat ovat kärjestä melkein mustuneet, sillä niissä on hieno maku rapeina ja tummina. Kannattaa välillä sekoittaa aineksia ja lisätä tärvittaessa oljyä.

Leikkaa lohifileeseen nahkapuolelle poikittaisia viiltoja ja tunge sinne loput yrttiöljyseokset. Laita kala nahkapuoli ylöspäin vihannesten päälle. Kala kypsyy noin kahdessakymmenessa minuutissa.

Kun kala on kypsää niin irroita kalasta nahka ja tarjoile ruoka paistoastiassa. Sitä ennen purista kaiken päälle vielä hieman sitruunamehua.

 

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 3 Lohta ja sitruunarisottoa
  • 1 0 Possua ja juureksia uunissa
  • 11 9 Bloomin' Brilliant Brownies (Jamie Oliverin resepti)
  • 1 2 Uunilapa & juureksia
  • 2 1 Viljaporsasta ja juureksia uunissa
  • 2 2 Broilerin filerullaa, rakuunakermaa ja juureksia

Kommentit

maitzo
Tämä on Jamie Oliverin resepteistä minun lempijuttuni. Päärynät ja öljyn kanssa paistetut hyvin ruskistuneet juurekset tekevät ruuasta täyteläisen. Punaviinikin istuu tämän kalaruuan kera. Hyvä mökkiruoka. Laitoin tähän, että tämä riittää neljälle, mutta määrällisesti tämä riittäisi kuudelle. Käytännössä tämä on niin hyvää, että neljä ahmii tämän kaiken.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään