12 582
12 582

Macaron-leivokset

20 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 1/4 dl sokeria
2 dl vettä
2+1 valkuaista
2 dl tomusokeria
100 g mantelijauhetta
hilloa

Jaa resepti

Ohje

Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna hämmentämällä ja anna seoksen kiehua noin 10-15 minuuttia kunnes se on siirappimaista (118°C). Samassa kun seos kiehuu, vatkaa 2 valkuaisainetta vaahdoksi. Lisää sokeri-vesiseos valkuaisvaahtoon, käytä sekoittamiseen vaikka tavallista vispilää, ja sekoita nopeasti samaan aikaan, jottei sokeri ehdi jäähtyä "sokerinpaloiksi" taikinaan. Vaahdota valkuainen ja sekoita joukkoon tomusokeri sekä mantelijauhe. Yhdistä nämä kaksi taikinaa toisiinsa ja sekoita tasaiseksi.

Leivinpaperia pellkaa. Laita noin puin päälle ja ota kaksi teelusikoli teelusikallista yhteen keksinpuolikkaaseen. Puolikkaita tulee 3 pellillistä, jos ei, voi olla että macaroneista tulee liian suuria ja ne eivät onnistu. Paista 150-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Valmiit macaronin-puolikkaat pitäisi olla rapeita ja saada helposti irti leivinpaperista, joihinkin voi tulla sisäpuolelle "kuoppa" mikä ei haittaa yhtään, ivinpaperin puoleinsillä kun kaksi puolikasta laitetaan päällekkäin leen osa sisäänpäin ja väliin hilloa.

Säilyy pari päivää kun pitää jääkaapissa.

Tulee joku 50 annosta.

Samankaltaisia reseptejä

  • 8 3 Macaron leivos
  • 7 5 Mumman juhla uuniomenat
  • 2 0 Gluteenittomat Runebergintorttumuffinit
  • 1 1 Vadelmamazariinit
  • 0 1 Metsämansikkamarengit - Macaron
  • 3 2 Helenan leivokset

Kommentit

Kimbo
Tosi hyvää :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään