20 053
20 053

Macaron leivos

20 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

kuoret
3 valkuaista
hyppysellinen sokeria
110 g mantelijauhetta
250 g tomusokeria
(elintarvikeväriä)
tÄyte
½-1 dl maitoa
50-75 g tummaa suklaata
n. ½ tl kuvattua chiliä

Jaa resepti

Ohje

1. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri lopussa muutamassa erässä. Vaahdota niin kauan että marenkitaikina on kiiltävää.

2. Sekoita tomusokeri ja mantelijauhe. Siivilöi se marenkivaahtoon paakkujen estämiseksi. Kääntele taikinaa niin kauan että sokeri-manteli jauhe on täysin sekoittunut merenkivaahtoon. Älä vatkaa liikaa.

3. Pursota leivinpaperille n. 2.5 cm kokoisia kiekkoja, taikina leviää hieman, joten älä pursota liian lähelle toisiaan.

4. Anna macaron leivospohjien seistä tunnin jotta ne kuortuvat. Jos et anna niiden kuortua, ne voivat haljeta paistaessa.

5. Paista marenkeja 150 asteessa 12-14 minuuttia. Anna leivospohjien levätä n. 5-10 minuuttia joilloin niiden pitäisi irrota leivinpaperista helposti. Voi myös kokeilla kylmällä vedellä kastelua toiselta puolelta.

6. Kuumenna maito ja sulata siihen suklaa. En muista paljonko laitoin suklaata, mutta kannattaa laittaa silleein pari palaa kerallaan, että tahnasta tulee paksuhkoa. Jos jää liian löysäksi laita täyte pakastimeen. Lisää chili ja anna jäähtyä hieman. Täytä macaronit pursotinpussia apuna käyttäen.

7. Macaronit voi täyttää lähes millä tahansa. Laitoin chilisuklaa täytettä ja valmista lemon curd:ia (joka oli kyllä aika makeaa.. :)

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

P1nja
Kysykää ihmeessä jos tulee mieleen jotain! :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään