Italialainen tiramisu

6 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

3 kpl kananmunia
250 g mascarpone-juustoa
3 rkl sokeria
1 tl suolaa
150 g Pavesini-keksejä
4-6 kupillista espresso-kahvia
kaakaojauhetta

Jaa resepti

Ohje

Keitä espresso-kahvi ja kaada se syvälle lautaselle jäähtymään. Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset, vaahdota valkuaiset ja lisää vaahtoon hyppysellinen suolaa. Vaahdota keltuaiset pestyäsi vatkaimet ja sekoita joukkoon sokeri. Sekoita keltuaisvaahto, valkuaisvaahto ja mascarpone-juusto varoen rikkomasta vaahtoja. Levitä neliskanttisen vuoan pohjalle ohut (n.1cm) kerros juusto-kananmunaseosta. Kasta jokainen keksi nopeasti kauttaaltaan molemmin puolin kahvissa ilman että keksi ehtii kastua läpimäräksi. Lado sitten Pavesini-keksejä tiiviisti vieri viereen peittäen koko vuoan alan, lisää uusi kerros juusto-munaseosta ja jatka kahvissa kastetuilla kekseillä vaihtaen nyt vaakariveihin, jos aloitit pystyrivein. Jatka näin niin kauan kun keksejä ja seosta riittää, päätä juusto-munaseoksella. Päällimmäiseksi sirota siivilän läpi ohuelti kaakaojauhetta. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 1-2h ennen tarjoilua.

Huom! Tähän tiramisuun soveltuu hyvin pienehkö suorakaiteen muotoinen vuoka, esim. tinavuoka kokoa 15x20cm. Resepti on helppo myös tehdä kaksinkertaisena, jos haluat tehdä tavanomaiseen lasagnevuokaan sopivan tiramisun.

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 2 Italialainen pizza
  • 7 2 Italialainen ricottakakku
  • 2 3 Italialainen aurinkotorttu
  • 37 2 Italialainen leipä, focaccia
  • 2 0 Italialainen papu-tomaattisalaatti
  • 3 2 Italialainen marmelaadipiirakka

Kommentit

ekoljone
Tämä resepti on italialaisen ystäväni aito tiramisu-resepti. Tiramisu sopii erinomaisesti jälkiruoaksi, mutta on Italiassa myös hyvin tyypillinen synttärijuhlia (tai mitä tahansa juhlia) varten tehty herkku. Pavesini-keksit ovat kovia makeita suorakaiteen muotoisia keksejä, joissa ei makeuden lisäksi ole voimakkaita makuja. Niitä saa hyvinvarustelluista ruokakaupoista. Tilalle käy myös mm. Savoyardi-keksit tai esim. valmis kakkupohja, mutta tällöin kannattaa kahvi sirotella lusikalla kakkupohjan molemmin puolin kevyelti ja tiramisusta tulee silti hieman pehmeämpi. Tiramisu säilyy jääkaapissa herkullisena useita vuorokausia, mutta saattaa ottaa makuja muista ruuista, jos sitä ei peitetä tiiviisti.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään