Kimchi

Raaka-aineet

4 kpl kiinankaalia
6 kynttä valkosipulia
1 reilu pala inkivääriä
0,5 kpl sipulia
0,5-1 dl korealaista chilijauhetta
2 rkl kalakastiketta
1 kpl omena tai päärynä
suolavettä (míetoa)

Jaa resepti

Ohje

1. Pilko kiinankaali paloiksi ja laita isoon kulhoon/kulhoihin. Suolaa voimakkaasti, sitä saa olla liikaakin koska suurin osa pestään pois. Tämän tarkoitus on poistaa neste kaalista.

2. Tällä välin tee kimchiliemi. Blendaa tehosekoittimessa valkosipuli, sipuli, inkivääri, omena ja kalakastike. Sekoita chilijauhe joukkoon (huom. käytä kimchin tekoon soveltuvaa chilijauhetta, älä missään nimessä tulisempaa jauhetta) ja blendaa tasaiseksi punaisen väriseksi tahnaksi.

Sekoita joukkoon muutama desi suolavettä, jotta kimchilientä muodostuu sen verran, että kaalin saa peitettyä nesteen alle. Tässä olen käyttänyt n. 1,5% vahvuista suolavettä.

3. Pese kaalit useamman kerran vedessä suolasta. Kaaliin saa jäädä pieni suolan maku, mutta se ei saa olla liiallinen. Kuivaa kaali tai anna sen kuivua.

4. Sekoita kulhossa kaali ja kimchiliemi. Laita fermentointipurkkiin ja varmista esim. painoilla, että kaali on nesteen peitossa. Käytä vesilukollista purkkia, niin sinun ei tarvitse päästää manuaalisesti painetta ulos purkista.

5. Anna fermentoitua 7 vuorokautta huoneenlämmössä, jolloin kimchi on jo mukavan hapokasta. Sen voi siirtää tässä vaiheessa jääkaappiin.

6. Syö sellaisenaan tai paista esimerkiksi riisin kanssa pannulla. Kimchiä voi myös käyttää esimerkiksi keitoissa liemen teossa tai keiton ainesosana.

Huom: jos haluaa monipuolistaa kimchiä, pilko joukkoon kevätsipulia ja porkkanaa (paloiteltuna esim. ohuiksi kuutioiksi tai raastettuna).

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 5 Linssiä,spätzleä,makkaraa 5.3.2016
  • 1 0 Korealainen dakdoritang
  • 6 2 Kimchi
  • 7 0 Kimchi possu stir fry
  • 6 2 My Korea Beefsteak
  • 1 4 Kana-katkarapu-wok paistetulla nuudelilla

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään