Perunasoselaatikko (kana-pecorino)

4 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Perunasose
1 kg Jauhoisia perunoita
2,5 dl Täysmaitoa
120 g Smetanaa (35 %)
1 tl Suolaa
1 tl Rouhittua mustapippuria
100 g Pecorinoraastetta (5,2 %)
Kana
400 g Kanan jauhelihaa
2 tl Paprikajauhetta
1 tl Chilihiutaleita
1 tl Suolaa
1 tl Valkosipulijauhetta
1 tl Kuivattua oreganoa
Karamellisoitu sipuli
50 g Valion voita (1,4 %)
250 g Sipulia
2 tl Sokeria
Viimeistelyyn
Ruukku lehtipersiljaa

Jaa resepti

Ohje

1 tl = 3,33 ml.

Suolaista pecorinoa, makeaa sipulia, hapanta smetanaa - arkiruoka näyttää jälleen hyvältä paperilla. 

Aloita sipuleista - kuori ja leikkaa ne ohuiksi puolikkaiksi renkaiksi. Laita voihin paistumaan, mausta heti sokerilla. Keskilämpö sopiva, sekoita harvakseltaan. 

Sipulin valmistumisen aikana hoidetaan perunat. Kuori ja leikkaa ne neljään, kuuteen tai kahdeksaan osaan, koosta riippuen. Kun sipulit ovat selkeän ruskeita, siirrä ne syvälle lautaselle odottamaan. 

Keitä perunoita 25 minuutin ajan suolattomassa vedessä. Ota jauheliha, maito ja smetana huoneenlämpöön viiden minuutin kohdalla. Kun 20 minuuttia on kellossa, raasta 100 gramman pecorinopala.

Valuta vesi kattilasta. Lisää pehmeisiin perunoihin maito ja smetana, soseuta sähkövatkaimella tasaiseksi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja pecorinolla, sekoita tasaiseksi ja siirrä sivuun odottamaan. 

Sekoita paprikajauhe, chilihiutaleet, valkosipulijauhe ja suola pienessä kipossa. Otin proteiinin pintoihin väriä, jonka jälkeen laskin keskilämmölle, murensin ja lisäsin mausteet. Sekoitin tasaiseksi ja kypsensin niin kauan, että kana oli kypsää. Kuivattu oregano ja sipuli lopussa mukaan. 

Uuni 200 asteeseen. Kaada kana-sipuliseos muusin joukkoon, sekoita tasaiseksi. Lusikoi koko setti uunivuokaan, tasoita pinta. 

Kun uuni on halutussa lämpötilassa, vie vuoka alatasolle. Kypsennä 30 minuuttia. Ota pois ja anna vetäytyä vartin ajan. Annostele ja viimeistele lehtipersiljasilpulla. Voit ripotella päälle vielä tomaattikuutioita. 

Erittäin herkullista. Jos nyt haluaa väkisin etsiä virheitä tästä - olisi pitänyt lisätä viimeistelyvaiheessa jotain rapeaa pehmeän vastapainoksi. Mitäköhän se voisi olla? Murskatut tortillasipsit tulivat ensimmäisenä mieleen.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään