Kanapastakeitto

6 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

50 g Valion voita (1,4 %)
250 g Sipulia
2 tl Sokeria
70 g Tomaattisosetta
400 g Kanan jauhelihaa
3 tl Paprikajauhetta
1,5 tl Chilihiutaleita
1 tl Suolaa
1 tl Rouhittua mustapippuria
4 Valkosipulinkynttä
1,5 l Keitettyä vettä
3 tl Suolaa
250 g Porkkanaa
200 g Suomalaisia pakasteherneitä
3 dl Tummaa makaronia
2 dl Kuohukermaa
0,5 dl Tuoretta sitruunamehua
Annosten viimeistelyyn
Ruukku lehtipersiljaa

Jaa resepti

Ohje

1 tl = 3,33 ml. Kuva ei paras mahdollinen, sillä halusin nopeasti syömään.

Leikkaa kuoritut sipulit ohuiksi puolikkaiksi renkaiksi ja kuoritut porkkanat pieniksi paloiksi. Ota jauheliha huoneenlämpöön. 

Sulata voinokare isossa kattilassa. Laita sipulit paistumaan, mausta heti sokerilla. Keskilämpö sopiva, sekoita harvakseltaan. Tässä välissä ehtii tekemään kanalle kuivamausteseoksen ja hienontamaan valkosipulinkynnet. 

Kun sipulissa on selkeästi ruskeaa väriä mutta ei ole ihan vielä valmista, lisää tomaattisose. Avaa makuja viiden minuutin ajan, välillä sekoittaen. Siirrä tomaattinen sipuliseos pienelle syvälle lautaselle. 

Keitä reilusti vettä keittimellä. Paistoin jauhelihaan pinnat, laskin keskilämmölle ja murensin. Lisäsin mausteet, sekoitin tasaiseksi. Hetken päästä sipuliseos mukaan. Kun kana on kypsää, laske 2/6:lle, lisää valkosipuli ja avaa makuja minuutin ajan. 

1,5 litraa vastakeitettyä vettä kattilaan. Lisää suola ja porkkanat, sekoita tasaiseksi. Levy täysille. Kun alkaa kuplimaan, laske keskilämmölle. Kypsennä porkkanoita 20 minuutin ajan ilman kantta. 

Pakasteherneet ja tummat makaronit joukkoon vartin kohdalla. Purista mehu sitruunasta ja silppua ruukullinen lehtipersiljaa. 

20 minuuttia kulunut, kuohukerman vuoro. Kiehauta, siirrä pois lämmöltä ja lisää sitruunamehu - tuo tarvittavaa vastapainoa keiton makeudelle, täyteläisyydelle ja tulisuudelle sekä herättää maut eloon. Sekoita tasaiseksi. 

Viimeistele annokset hienonnetulla lehtipersiljalla. 

Naisystävä oli sairaana ja toivoi kanakeittoa, joten sellaista tein. Erinomaista ruokaa pienellä budjetilla, story of my life. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään