Naporitan

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Kastike
50 g Valion voita (1,4 %)
250 g Sipulipussi
200 g Rasia herkkusieniä
0,5 tl Suolaa
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
230 g Snellmanin chorizoa
1,5 dl Ketsuppia
0,25 dl Worcesterkastiketta
1 dl Pastan keitinvettä
Pasta
2,5 l Vettä
3 tl Suolaa
500 g Rummon spaghettia
Viimeistely
100 g Parmigianoa
Ruukku ruohosipulia
Chilihiutaleita

Jaa resepti

Ohje

1 tl = 3,33 ml. Yökahvit tippumaan ja reseptin kimppuun - yoshoku-mania saa jatkoa. 

Laitan lähes aina 4 tl suolaa kahteen ja puoleen litraan vettä. Nyt kastike on kuitenkin keskivertoa suolaisempaa, joten pieni vähennys pastassa oli järkevä veto. 

Ketsuppispaghetti on yllättävän suosittu arkiruoka Japanissa. Jätin vihreän paprikan pois, niin pääsin käyttämään enemmän sieniä. Vihreää on kuitenkin saatava punaisen kaveriksi - ruohosipulia viimeistelyvaiheessa. 

Kuori sipulit ja leikkaa ne puolikkaiksi renkaiksi. Voita pannulle, laita paistumaan keskilämmölle. Pyyhi ja viipaloi sienet. Lisää pannulle ja mausta heti suolalla ja pippurilla, sekoita tasaiseksi. 

Siivuta chorizot. Kun sipuli on pehmeää ja sieni on kutistunut selvästi, siirrä sivuun ja valuta syvälle lautaselle. Makkarat pannulle, paista keskilämmöllä. Sinä aikana sekoitetaan kastike tasaiseksi.

Kun makkarassa on väriä ja ovat luovuttaneet reilusti rasvaa, sipuli-sieniseos pannulle. Heti perään kastike, sekoita tasaiseksi. Anna poreilla kaksi minuuttia - lämpö pois, sekoitus, kansi päälle ja pannu sivuun. 

Pastan vuoro. Keitä se suolatussa vedessä. Sinä aikana hoidetaan vihreä ja raastetaan juustoa rasiaan. Ota keitinvettä talteen juuri ennen pastan valuttamista. Valuta pasta ja kaada tärkkelysvesi kastikkeen joukkoon. Yhdistin spaghetin ja kastikkeen isossa kulhossa. 

Voisihan ne sekoittaa kattilassakin. Tai pannulla, jos se on iso. Annostele ja viimeistele raastetulla parmigianolla, ruohosipulilla sekä chilihiutaleilla. Jos haluat säästää aikaa, starttaa pasta kun sienet ovat puolivälissä. 

Naporitan oli herkullista, mutta hävisi odotetusti lempipastoilleni. Taso on kova, olen julkaissut liikaa laatureseptejä. 

Parmigianon tilalla toimii grana padano, ruohosipulin tilalla lehtipersilja. Chilin voi halutessaan jättää pois. Et tykkää sienistä? Käytä 200 g paprikaa suikaloituna. Et ole varma, kumpi kiinnostaa enemmän? Laita molempia 100 g. 

Osa netin resepteistä sisältää maitoa ja hienonnettua valkosipulia. Jos haluat käyttää molempia, suosittelen määriksi 0,25 dl ja kaksi kynttä. Sekoita ne ketsupin ja worcesterkastikkeen joukkoon. 

Kastike kestää kyllä reilummankin keitinveden, maksimi 1,5 dl. Pieni osa parmesaanista kannattaa lisätä jo sekoitusvaiheessa, jos päätät käyttää reilummin vettä. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään