Naporitan osa 2

1 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

0,25 dl Öljyä
90 g Nakkeja (12 %)
80 g Vihreää paprikaa
80 g Sipulia
250 g Keitettyä spaghettia (suolatonta)
Kastike
Kastike
1 rkl Worcesterkastiketta
1 rkl Osterikastiketta (Mae Krua)
1 rkl Go-Tanin srirachaa (9,7 %)
4 rkl Ketsuppia (Felix)

Jaa resepti

Ohje

1 rkl = 10 ml.

Tästä löytyykin jo julkaisu, mutta nyt käytössä eri pannu - iso kiitos vietnamilaiselle "isoäidille". Olisivatpa suomalaisnaiset yhtä anteliaita, ehkä minun pitäisi kasvaa 20 senttiä ja tummentaa ihoa. Lisäksi reseptiikka on ensimmäistä simppelimpi ja annoksia tehdään vain yksi.

Keitin 500 g Rummon spaghettia suolattomassa vedessä, valutin, siirsin isoon rasiaan ja vein jääkaappiin. Puoli kiloa kuivapastaa = kilo keitettyä. 

Perinteisesti pasta on Naporitanissa al denten yli eli pehmeää. Suosittelen kuitenkin jättämään siihen hieman purutuntumaa, sillä pehmenevät myöhemmin pannulla. 

Esivalmistele - leikkaa nakit sentin kolikoiksi, siivuta sipuli puolikkaiksi renkaiksi ja paprika suikaleiksi. Sekoita kastike tasaiseksi. Kouri 1/4 keitetystä pastasta talteen. 

Otin nakkeihin väriä wokkipannulla 4/6:lla ja nostin lautaselle odottamaan. Kasvikset pannulle, kypsensin neljän minuutin ajan. Sekoitin puolivälissä. Pasta ja kastike mukaan, sekoitin tasaiseksi. Paistoin kolme minuuttia, sekoitin jälleen puolivälissä. 

Seitsemän minuuttia kellossa - siirsin sivuun, lisäsin nakit öljyineen, sekoitin tasaiseksi ja pleittasin. Suola 0,87 %. 

Kasviksista tuli pehmeitä pienellä suutuntumalla. Jos haluat että jäävät rapeiksi, leikkaa neljästä minuutista kaksi pois. 

Jos et omista osterikastiketta, käytä tilalla 5 ml soijakastiketta. Haluat mietoa? Vaihda 10 ml srirachaa 10 ml ponzuun. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään