Aglio e olio tonnikalalla

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

Kastike
1,25 dl Rainbown mietoa oliiviöljyä
13 Valkosipulinkynttä
1 dl Pastan keitinvettä
Pasta
2,5 l Vettä
5 tl Suolaa
500 g Rummon fusillia
Loput
2 Purkkia tonnikalapaloja öljyssä
0,5 dl Tuoretta sitruunamehua
Mustapippuria myllystä
Ruukku lehtipersiljaa

Valmistusohjeet

Suola, rasva, happo ja kolme maustetta - nyt kaahataan suorinta reittiä. Valitse mehukkain persiljaruukku kaupasta. 

Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi siivuiksi. Voi myös hienontaa, mutta suosin ohuita siivuja - niillä ulkonäkö kauniimpi ja maku tulee pehmeämmin esille.

Mittasin öljyn pannulle ja laitoin levyn täysille. Minuutin ja 50 sekunnin päästä öljy alkoi kuplimaan, jonka jälkeen laskin lämmön alhaiseksi (1/6). Odotin kaksi minuuttia, jonka jälkeen lisäsin valkosipulit öljyyn. 

Kypsennä viiden minuutin ajan. Tarkoitus on kesyttää valkosipuli miedon makeaksi, älä ota väriä. Siirrä sivuun tai jätä jälkilämmölle. 

Keitä pasta. Sinä aikana ehtii puristamaan sitruunan, valuttamaan öljyt tonnikalapurkeista sekä silppuamaan lehtipersiljan. Ota desi keitinvettä talteen juuri ennen valuttamista. Älä kypsennä pastaa liian pehmeäksi, vaan jätä siihen suutuntumaa. 

Heti kun olet valuttanut hiilarin, lisää keitinvesi öljyyn, sekoita tasaiseksi. Kaada isoon kulhoon pasta, kastike, tonnikala sekä sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Rouhi annosten pintaan reilusti mustapippuria. Ripottele päälle vielä lehtipersiljasilppu.

Pastan voi keittää reilummassa vedessä - esimerkiksi neljä litraa ja 8 tl toimii erinomaisesti. Viisi litraa maksimi, en ole ikinä laittanut neljää enempää. Omissa resepteissä ollut keskimäärin 3,4 litraa 500 grammaa kohden. 

Käyttämäni teelusikka ollut joka kerta 3,33 ml, niin tässäkin.

Tonnikalan voi korvata katkaravulla. Persiljan tilalla toimii basilika, mustapippurin tilalla chili. Reseptin rasvan voi vaihtaa miedon oliiviöljyn ja voin yhdistelmään (0,8 dl + 50 g).

Nopea valkosipuli-sitruunapasta maistuu siis viikosta toiseen, kun vaihdat ainesosia. 

Nyt kun jäin miettimään, tämä kestäisi kyllä rohkeammankin sitruunamäärän. 0,6 dl maksimi.

Jaa
resepti

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 1 Cacio e pepe
  • 4 1 Pasta e Patata By FM
  • 0 0 Pasta e Fagioli
  • 1 1 Aglio, olio e peperoncino
  • 11 2 Fettuccine agli spinaci e zucca

Kommentit