Cajun-lasagne

6 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

Tomaattikastike
3 rkl Voita (1,4 %)
210 g Punainen paprika
170 g Vihreä paprika
1,5 tl Sokeria
0,5 tl Suolaa
400 g Sika-nautajauhelihaa
165 g Sipuli
1 tl Suolaa
11 tl Cajun-maustetta
4 Valkosipulinkynttä
1200 g Mutti Polpaa
0,5 tl Suolaa
2 rkl Balsamietikkaa
1 rkl Worcesterkastiketta
Juustokastike
3 rkl Voita (1,4 %)
3 rkl Vehnäjauhoja
6 dl Täysmaitoa
200 g Parmigianoa
0,5 tl Suolaa
Hiilari
16 kpl Vaaleita lasagnelevyjä
Cajun-mauste
2,5 tl Paprikajauhetta
1,5 tl Sipulijauhetta
1,5 tl Valkosipulijauhetta
1,5 tl Rouhittua mustapippuria
1,5 tl Cayennepippuria
1 tl La Chinatan savupaprikajauhetta
1 tl Kuivattua oreganoa
0,5 tl Kuivattua timjamia

Jaa resepti

Ohje

Lasagnea tulee tehtyä vain pari kertaa vuodessa. Siitä syystä, että ei kuulu maun ja koostumuksen osalta parhaisiin pastaruokiin ja on lisäksi todella aikaavievä. Sitruunaa sisältävät pikapastat ovat ylivoimaisia. 

Hyväähän tämä silti on. Etenkin, kun laittaa reilusti parmigianoa ja mausteita. Ei siis ihme, että tällä loikattiin lasagnelistan kärkeen. 1 rkl = 10 ml, 1 tl = 3,33 ml. 

Sika-naudan tilalla voi käyttää rasvaista naudan jauhelihaa. Vaihda halutessasi cayennepippuri yhteen habaneroon. 

Voi pöydälle. Leikkaa paprikat suikaleista kuutioiksi. Rasvaa pannulle, laita ne kypsymään keskilämmölle. Mausta heti sokerilla ja suolalla. Ota jauheliha huoneenlämpöön.

Paprikan tekeytyessä ehtii hienontamaan sipulit ja sekoittamaan cajun-mausteen. Kun paprika on pehmeää ja ottanut hieman väriä, valuta se rasvoineen syvälle lautaselle. 

Paista jauheliha. Alkutahdit kovalla teholla - nätit pinnat jauhelihaan. Lisää sipuli ajoissa pannulle, jotta se ehtii pehmetä. Heti perään suolaus, joka nopeuttaa sipulin kypsymistä. Mausteseos vieraili pannulla kolmen minuutin ajan, valkosipuli puolestaan minuutin. 

Kun lisäsin sipulin, oli levy 4/6:lla. Kun cajun-mausteen, oli lämpö 3/6:lla. Valkosipuli sai vielä hellempää käsittelyä - 2/6. Kaada tomaattimurska joukkoon, mausta suolalla, balsamietikalla sekä worcesterilla. 

Levy täysille. Kun alkaa kuplimaan, laske 1/6:een ja hauduta kannen alla tunnin ajan. Sekoita puolivälissä. Kun kellossa on 40 minuuttia, otetaan maito ja voi huoneenlämpöön. 50 minuutin kohdalla aloitetaan parmigianon raastaminen. Mittaa jauhot omaan kippoon. 

Tunti täynnä - sammuta lämpö ja siirrä tomaattisoosi sivuun. Tee valkokastike. Sulata voi. Lisää jauhot ja kypsennä niitä minuutin ajan, koko ajan sekoittaen. Maito desin erissä, koko ajan sekoittaen. Juustolle sama. Mausta suolalla. Levy oli suurimman osan ajasta 4/6:lla, lopussa 3/6:lla.

Uuni 200 asteeseen. Aloita kokoaminen. Pohjalle hieman kastikkeita, ensimmäinen pastakerros, reilusti kastikkeita, toinen pastakerros, reilusti kastikkeita. Kerroksia tulee lopulta neljä. 

Lusikoin tomaattikastikkeen tasaiseen tyyliin, mutta béchamelin kohdalla tein päinvastoin - peräti 2/3 meni viimeisen pastakerroksen päälle. Jos haluat, laita sekin tasaisesti. 

Tai sitten sekoitat kastikkeet keskenään ennen kokoamista. Näin ollen komponentteja olisi vain kaksi - lasagnelevyt ja pinkki kastike. 

Uuni on lämmennyt ja lasagne koottu - vie uunin keskitasolle ja kypsennä puolen tunnin ajan. Anna levätä peräti 30 minuuttia. Kun olet kärsivällinen, onnistuu annosten leikkaaminen kivuttomasti. 

Tuhdin ja pehmeän lasagnen seurana kannattaa tarjoilla salaattia, josta löytyy hapokkuutta ja rapeutta. Vastakohdat täydentävät toisiaan, ainakin ruuanlaitossa. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään