Jauhelihakastike pastalle

5 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

Kastike
2 rkl Valion voita (1,4 %)
150 g Sipulia
400 g Sika-nautajauhelihaa (23 %)
1 tl Suolaa
1 tl Paprikajauhetta
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
0,5 tl Cayennepippuria
3 Valkosipulinkynttä
800 g Mutin Polpaa
2 tl Sokeria
1 tl Suolaa
0,5 tl Kuivattua timjamia
2 tl Valkoviinietikkaa
2 tl Worcesterkastiketta
0,5 dl Pastan keitinvettä
Pasta
4 l Vettä
5 tl Suolaa
500 g Kuivapastaa
Viimeistelyyn
Pastajuustoa
Tuoretta basilikaa

Jaa resepti

Ohje

Ai että, kyllä se ensirakkaus vaan edelleen sytyttää näin 19 vuoden jälkeen - nimittäin Ratchet & Clank 2. Huikea videopeli, tosin liian helppo. Pitää pelata kaikki lapsuuden pelit läpi tämän kesän aikana.

Olet oikeassa, sinistä leikkuulautaa näkee liian harvoin. Heti perään toinen resepti sika-nautajauhelihasta. Korvaa kolmasosa sipulista varsisellerillä, jos sinulta löytyy sitä jääkaapista.

Ota voi ja jauheliha huoneenlämpöön, hienonna sipuli. Kypsennä sitä voissa niin kauan, että se on pehmeää ja ottanut hieman väriä. Keskilämpö / alhainen keskilämpö on hyvä. Sipulin tekeytyessä voit hienontaa valkosipulit valmiiksi. Siirsin valmiin sipulin pieneen kattilaan kannen alle. 

Mittaa ja sekoita kuivamausteet tasaiseksi. Valmista liha ja mausta se. Paista miten haluat - otan aina pinnat täydellä lämmöllä ja sen jälkeen mehevän kypsäksi pienemmällä teholla. Kuivamausteet murentamisen jälkeen, valkosipuli lopussa ettei ehdi muuttua kitkeräksi. Siirrä proteiini sipulin seuraksi. 

Lisää pieneen kattilaan tomaattimurskat ja loput mausteet. Sekoita tasaiseksi. Levy täysille. Kun kuplii, kansi päälle ja lämpö 1/6:een. Hauduta kannen alla. Kun 45 minuuttia on täynnä - ala valmistamaan pastaa toisella levyllä. Keitä se al denteksi. Ota lopussa puoli desiä tärkkelysrikasta keitinvettä ja kaada se kastikkeen joukkoon.

Viimeistele annokset raastetulla juustolla ja revityllä basilikalla. Ennen sitä voit joko sekoittaa pastan ja soosin keskenään isossa kulhossa - tai sitten pidät erillään ja syöjät sekoittavat nuo toisiinsa vasta omalla lautasellaan. Ensimmäinen on parempi.

Ja joo, kastiketta on liikaa pastaan nähden jos mennään perinteisten "sääntöjen" mukaan. Lopputulos on kuitenkin mehevä eikä pasta ui soosissa, joten kaikki on hyvin. 

Käytä mitä pastamuotoa haluat. Omissa papereissa penne on paras tähän. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 2 Jauhelihakastike
  • 1 0 Cajun-lasagne
  • 3 0 Jauhelihakastike pastalle
  • 0 0 Makaronimössö aasialaisittain
  • 0 0 Kodittoman pasta
  • 1 0 Jauhelihakastike pastalle

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään