Seitipihvit 2.3.2023

1 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

400 g pakasteseitiä sulatettuna
1 kpl muna
reilu desi nestettä (ruokakerma 4%)
1-2 rkl kapriksia
0,5-1,5 dl pankojauhoja/korppujauhoja/leipäsilppua
0,5 kpl sipulia silputtuna
sitruunan kuoriraastetta+ hieman mehua
reilusti tuoretta tillisilppua
suolaa, valko-ja mustapippuria
juustoraastetta (polar 15%, niukasti)
rasvaa paistamiseen (vuokaspray ja hyvä pannu!)

Jaa resepti

Ohje

Ota ensimmäisenä kala sulamaan. Tarvitset myös tehosekoittimen isolla terällä tai sitten joudut hienontamaan kalan jollain muulla keinolla (saat puukollakin hienonnettua joten siitä ei kannata ottaa paniikkia, kalan ei tarvitse olla hienon hienoa massaa). 

Kun kala suli, käytin sen tehosekoittimessa siten että siitä tuli karkeahkoa massaa. Lisäsin munan, ruokakerman, ja mausteet (sipulit, juustot yms), lopuksi pankojauhoa aluksi hieman vähemmän, pyöräytin leikkurissa ja massa oli hieman liian juoksevan oloista, lisäsin vähän pankoa, pyöräytin uudelleen ja tein koepaiston josta maistoin että massa oli hyvä rakenteeltaan ja ennen kaikkea maultaan. Kannattaa odottaa vähän aikaa tuon jälkeen kun olet ensimmäisen kerran sekoittanut pankojauhot massan joukkoon, se turpoaa. En itse malttanut vaan lisäilin mutununa pankoa, se ei haitannut mua mutta tässä pitää jokaisen käyttää omaa taitoansa ja makuansa tähän. 

Pöhäytin kevyesti vuokasprayta hyvään teflonpannuun ja paistoin kalapihvit kahdessa erässä siinä. 

Tarjoilin pihvit air fryerissa tehtyjen hasselbackan perunoiden, kukkakaalipyreen, hernepapuseoksen, sitruunan ja jogurttikastikkeen kera. Jogurttikastikkeessa oli tuoretta tilliä, kuivattua minttua, suolaa, pippuria, sokeria, sitruunan mehua, kuivattua appelsiinin kuorta (tehty aiemmin toiselle ruoalle, jatkoin kastiketta sopimaan tähän kalalle) ja kapriksia sekä kapriksen säilykelientä hieman.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 6 Perunapaistos 1.8.2018
  • 4 2 KurkkuSalaatti
  • 4 1 Pähkinäkuorinen kananrinta
  • 1 0 Herkullista ja helppoa uunikalaa
  • 9 2 Pitsapiirakka 2.3.2023
  • 1 1 Ricotta raviolit 19.3.2022

Kommentit

Taskuvenus
Talteen tämäkin resepti, yllättävän hyviä kalapihvejä tuli, lisäsuolaa kapriksista ja en halunnut toista munaa käyttää niin siksi ja maun vuoksi hieman juustoraastetta sitomaan massaa. Kevyttuotteita koska kevennän. Uunissa en halunnut tehdä tällä kertaa, paistopintaa pitää välillä saada!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään