Perunapaistos 1.8.2018

1 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

n.1 kg keitettyjä uusia perunoita (ylikeitetyt käy hyvin)
1 pala paprikaa
0,5 kpl punasipulia
n.1 pkt 150-200g fetajuustoa tai vastaavaa
mausteet ja muut:
oliiviöljyä, sitruunan kuoriraaste+ mehua jonkin verran
kreikkalaista mausteseosta; oregano,mustapippuri, suola,basilika, jauhettu sinapinsiemen (sinappijauhe)
tuoretta tillisilppua

Jaa resepti

Ohje

Tämä paistos syntyi nähdessäni pussillisen kaupasta ostettuja uusia perunoita jotka jo viettäneet jääkaapissa hyvän tovin eli ei varmasti olisi ollut vain keitettynä parhaimmillaan. Tämän voi tehdä ylikeitetyistä/ylimääräisistä perunoista, sekä uusista että vanhoista, määriä oman maun mukaillen!

Keitä ja kuori perunat mikäli kuori on paksua. Voitele vuoka ja muussaa perunat karkeasti haarukalla tms pohjalle. Mausta kreikkalaisella mausteseoksella- voit korvata sen haluamallasi mausteilla. Lisää sitruunankuoriraaste (muista pestä sitruuna hyvin ja kuivata) ja oliiviöljyä. Lisää tuoretta tilliä makusi mukaan.

Murskaa fetaa tai vastaavaa juustoa haluamasi määrä, päälle paprikasuikaleita ja punasipulipaloja- pirskota päälle mausteita ja oliiviöljyä sekä sitruunanmehua. Jos kaapissa on nahistuneita vihanneksia ne voi hyvin nakata tähän paistokseen mukaan (ylikypsät tomaatit jne)

Paista uunissa kunnes sipuli ja paprika ovat kypsiä ja pinnassa kauniin paahtunut väri. Omani oli n+200 uunissa sellaisen 20minuuttia. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 2 Perunapaistos
  • 1 0 Perunapaistos
  • 5 6 Pastasalaatti Meidän pojalta vihje helteeseen 1.8.2018
  • 5 11 Lohisalaatti
  • 0 0 Herkuttelian Perunapaistos
  • 0 0 Perunasalaatti 2

Kommentit

Taskuvenus
En saanut valmiista paistoksesta kuvaa kun väittää tiedostoa liian isoksi mutta ehkä tuo ennen uunia otettu kuva kertoo tarpeeksi. Niin hyvää että kieli solmussa kävin maistelemassa paistosta ennen varsinaista syömistä ja hupsis, kauhean kolon sain tehtyä vuokaan....

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään