Makkara-linssipata

Raaka-aineet

300 g Muu Kasvigrillimakkara Original
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
4 dl punaisia linssejä
2 rkl oliiviöljyä
1 rosmariinin oksa
1/2 tl neilikkaa
2 rkl tomaattipyreetä
6 dl kasvislientä
1 laakerinlehti
1/2 tl mustapippuria
persiljasilppua ja suolaa jos tarvitsee

Jaa resepti

Ohje

 

Paloittele makkara. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja kuutioi porkkana. Huuhtele linssit kylmällä vedellä. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista makkaranpalat rapeiksi välillä käännellen, noin 10 minuuttia. Siirrä makkarat sivuun. Kuumenna loput öljystä pannulla, lisää pienitty sipuli ja valkosipuli sekä rosmariininoksa ja kuullota viitisen minuuttia. Lisää neilikka ja kääntele se sipuleiden joukkoon. Lisää paloiyeltu porkkana ja tomaattipyree, kääntele hetki. Lisää linssit, kasvisliemi ja laakerinlehti. Peitä kannella ja anna hautua kymmenen minuuttia. Kun linssit ovat kypsät, mausta pata mustapippurilla. Maista ja lisää halutessasi suolaa. Lisää makkarat ja viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla.

Muu Kasvigrillimakkara sopii koko seurueelle: kasvipohjainen mutta todella lihaisan herkullinen grillimakkara sopii vegaaneille.Lihan sijaan on käytetty hernettä ja perunaa ja hyvää on..

 

 

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Mustikka
Punaiset linssit sisältävät erittäin runsaasti proteiinia, jonka vuoksi niitä suositellaan erityisesti kasvissyöjille ja vegaaneille. Keittoaika on lyhyt, joten ne sopivat curryihin, patoihin ja keittoihin. Eivät vaadi liotusta.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään