Karhu-tölkki kakku 17.9.2022

1 annosta 6 - 12 h

Raaka-aineet

mustaa sokerimassaa
oranssia/kultaista sokerimassaa
valkoista sokerimassaa
kakkupohja, valmis 8-10hlö (Rainbow)
vattuhilloa
kermavaahtoa
mascarponea
tomusokeria
vaniljauutetta/sokeria tms
vaniljakreemijauhe
elintarviketussi (musta) tai väriä ja ohut sivellin
kultainen geeliväri ellei ole kultainen sokerimassa
lehmänhermot
eintarvikeliimaa

Jaa resepti

Ohje

Pitkästä aikaa intouduin tekemään ystävälle hupikakun kun täytti pyöreitä. Hän on Karhu-oluen suuri ystävä joten se oli luonnollisesti valinta mihin päädyin. Visio ei ihan mennyt kuten piti mutta siihen nähden että hätäilin ja valmistin koko höskän saman päivän aikana , olen ihan tyytyväinen...Tässä siis ohjeistus suurpiirteisesti ja hyödynsin siis tässä kaupan valmista kakkupohjaa, kreemijauhe oli Sallisen yms. En löytänyt Prismasta kullan väristä sokerimassaa mutta löysin kullan väristä geeliä (syötävää siis) joten otin sitä, itselläni oli valkoista sokerimassaa pari pakettia kotona ja erilaisia värejä, käytin persikkaväriä jolla sain miedon oranssin aikaiseksi. Mutta sitten itse asiaan...

Ota kakkupohja esille sekä se, millä haluat kostuttaa ne kevyesti, hillo ja tee täyte vatkaamalla mascarpone ja lisää siihen kermavaahto sekä tomusokeria ja vaniljauutetta tai miten haluatkin maustaa- huomioi että tulee sokerimassan sisään joka on supermakea eli maltilla sokeria. 

Leikkaa stanssilla (muotilla, voit käyttää vaikka tölkkiä avuksi tai lasia jos ei ole valmista muottia) kakkupohjasta niin monta pyöreää palaa kuin saat. Kostuta ja levitä hilloa ja kermavaahtoseosta päälle, aseta päällekkäin kunnes on mielestäsi sopiva korkeus- mulla jäi niin paljon jäljelle ylijäämäpaloja että tein niille saman ja tein kuten käpykakun kanssa eli kasasin vain niistä hieman sinnepäin menevän tornin. Kumpaisenkin laitoin mahdollisimman tiukasti kelmuun ja muotoonsa ja jääkaappiin siksi ajaksi kun aloitin tuon lehmänhermot kaipaavan osion eli sokerimassan!

Mallinsin Karhun tölkistä logo-naaman voipaperille. Asetin voipaperin oranssin sokerimassan päälle ja neulan avulla pistelin sokerimassan ja paperin läpi leikattavat reunaviivat. Tussin avulla saisin pahimmat paikat tilkittyä koska logo olikin aika perhanan hankala yksityiskohtien kanssa. Tässä pitää käyttää sitä omaa taitoansa ja näkemystänsä että mikä onnistuu. Pienellä puukolla sitten leikkasin mahdollisimman tarkkaan kuvion ja siirryin seuraavaan massaan. Karhu-tekstin ja promillemäärän sijaan leikkasin synttärisankarin lempinimen ja iän. Ja koska oli tuo toinenkin kakku niin teimpä siihenkin sitten omat visioni ja tekstini yms. Leikkasin myös stanssilla pyörylän kaljatölkin päälliseksi ja leikkasin vielä tölkinavaaja-nipsun. Näihin sudin sitten parhaan taitoni mukaan tuota kultaista geeliväriä. 

Tee vaniljakreemi valmiiksi ja päällystä kakut sillä. Kaulitse musta sokerimassa ja parhaan taitosi mukaan paketoi tölkki siihen, huomioi että toiseen päähän tulee "kansi" eli oranssikultainen sokerimassa jolloin voit halutessasi leikata sokerimassaa siitä päästä reilummin pois. Tee jämäpaloista uusi massa ja kaulitse se jämäkakulle ja toista. 

Aseta logo ja muut koristeet kakkuun liiman avulla, viimeistele logo kultageelillä (itse unohdin tämän..) ja tussilla ne naaman raidat mitä ei pystynyt leikkaamaan. Vedellä voi hieman kostuttaa "tölkkejä" jotta saa kiiltoa. Kaikkia niksejä ja kikkakolmosia varmasti löytyy netistä tänäpäivänä enemmänkin ja videoita, tämä oli nyt vain mun päästäni lennätetty visio....

 

 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 2468 16 TissiKakku ;) Huumorintajuttomat jättää väliin.
  • 11 13 Possut Paljussa -kakku
  • 7 8 Rekka(Lehmä)Kakku ;)
  • 6 8 Vihreä Possu -Angry Birds Kakku
  • 4 2 Jim Beam- kakku
  • 3 6 Angry Birds -kakku
  • 2 4 Dino-kakku

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Taskuvenus
En oo vuosiin sokerimassakakkuja tehnyt ja sen kyllä huomasi. Näitä(kin) taitoja pitäisi pitää yllä ettei unohdu. Järkytyin kuinka leivontaosastolla on valikoimat laajentuneet. Ja hienoa on että voi päästää itsensä vähän vähemmälläkin kun hyödyntää näitä valmispohjia sun muita, toki ainahan se on parempaa jos itse nekin leipoo. Tämä oli aamuinen päähänpisto jonka toteutin saman päivän aikana ettei vain into lopahtaisi!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään