Tomaattikeitto

4 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

0,25 dl Öljyä
200 g Sipulia
2 tl Sokeria
Medium chili (25 g)
4 Valkosipulinkynttä
1,2 kg Mutti Polpaa
0,5 dl Oliiviöljyä (Borges Classic)
8 dl Vettä
2 tl Suolaa
1 tl Kuivattua oreganoa
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
0,25 dl Texas Peteä
Kaveriksi
Rapeita cheddartoasteja (tai leipää)

Jaa resepti

Ohje

Ja minähän en mitään tomaattikeittoa soseuta, se on varma.

Hienonna sipuli. Öljyä pannu, laita kasvis tekeytymään ja mausta sokerilla - kypsennä pehmeäksi alhaisella keskilämmöllä. Ota niihin halutessasi pientä väriä. 

Sinä aikana ehdit leikata chilin ohuiksi renkaiksi ja valkosipulinkynnet ohuiksi siivuiksi. Ne hoituvat kätevästi, kun laitat valkosipulit ensiksi pituussuunnassa puoliksi, asetat tasaisen puolen leikkuupintaa vasten ja painelet siivuiksi.

Kun sipuli näyttää hyvältä, chilirenkaat pannulle. Kolmen minuutin päästä valkosipulin vuoro. Kaksi minuuttia siivuille - tomaattimurska joukkoon. Mittaa oliiviöljy, vesi sekä mausteet mukaan, sekoita tasaiseksi. Levy täysille. Kun alkaa kuplimaan, kansi päälle ja liekki 1/6:een. Hauduta tunnin ajan. Sekoita puolivälissä. 

Lämpö nolliin ja keitto sivuun. Viimeistele Texas Petellä ja sekoita tasaiseksi. Tässä vaiheessa lisäsin joukkoon jämiä - hienoksi raastettua parmesaania ja tuoretta basilikaa revittynä. 

Nauti keitto rapeiden cheddartoastien kanssa. Pelkkä vaalea leipäkin toimii, kunhan se ei ole täydellistä höttöä. Esimerkiksi joku rapeakuorinen leipä tai patonki. 

Vinkkiä loppuun - umamirikkaita juuston kantapaloja ei kannata heittää menemään, sillä niistä irtoaa makua tulevaisuuden liemiin ja kastikkeisiin. 

Voit laittaa pienen osan reseptin suolasta sipulien joukkoon, jos haluat nopeuttaa niiden kypsymistä. Ohjeen oliiviöljylläkin voi pelata miten haluaa, koska se soveltuu sekä paistamiseen että viimeistelyyn. 

Jos lisukkeena on cheddartoasteja, muita juustoja ei tarvita. Jos kaverina on pelkkää vaaleaa leipää, raasta annosten pintaan parmigianoa / grana padanoa. On tilanne kumpi tahansa, tuoretta basilikaa kannattaa aina repiä lautasille. Soseuta keitto, jos haluat perinteisen koostumuksen.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään