”Vihreä” kukkakaali-kanakeitto

5 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

0,3 dl Öljyä
400 g Kanan jauhelihaa
1 tl Suolaa
2 Medium chiliä
50 g Spice Upin vihreää currytahnaa
3 Valkosipulinkynttä
12 dl Kanalientä (Knorrin annosfondi)
0,15 dl Santa Marian kalakastiketta
3 tl Sokeria
880 g Kukkakaali
200 g Karan kookosmaitoa
105 g Limen mehu (0,4 dl)

Jaa resepti

Ohje

Vaisu ulkonäkö, pirteä maku. 

Valio syötti tällaisen reseptin lapaan. Turha kuitenkaan laukoa samaa, joten tein muutaman muokkauksen. Fileesuikaleet vaihtuivat kanan jauhelihaan. Tuorejuuston korvasi kookosmaito. Jätin hernepussin ja tuoreen korianterin pois.

Oma versio on lopulta kaksi ja puoli euroa halvempi. Maku ei kuitenkaan jää kakkoseksi, sillä suolaprosentti on korkeampi. Currytahnaakin on reilummin. Lisäksi tässä on 275 g enemmän syötävää. Niukan voiton sinetöi aliarvostettu umamipommi - kalakastike, jota kannattaa käyttää myös länkkäriruuissa. 

Tämä etenee samoilla kikoilla kuin kuusi aiempaa keittoa, koska turha muuttaa toimivaa. Aiempien suolaprosentti on keskimäärin 0,64. Ei siis ole sattumaa, että tämä resepti kellottaa 0,66. Nyt ohjeen pariin.

Siirrä jauheliha huoneenlämpöön. Huuhtele kukkakaali kylmällä vedellä ja pilko sopiviksi paloiksi. Tee kanaliemi kulhoon. Huuhtele chilit ja siivuta ne ohuiksi renkaiksi (tai hienonna). Valkosipulinkynnet pituussuunnassa puoliksi ja siitä ohuiksi siivuiksi. 

Aloita kanan paistaminen, kun se on ollut puoli tuntia huoneenlämmössä. Suolaa alussa. Puolivälissä chilit. Seuraavaksi lusikoidaan currytahna joukkoon (10 tl). Sekoita tasaiseksi. Kun kana on kypsää, laske 1/3:een ja heitä valkosipulit kattilaan. Sopiva aika niille on kaksi minuuttia. Valuta kanaliemi mukaan. Mausta kalakastikkeella ja sokerilla, sekoita. 

Upota kukkakaalipalat liemeen. Kypsennä sen verran, että ne ovat lopulta napakan kypsiä. Purista limemehu talteen keittämisen puolivälin jälkeen. Kun kukkakaali on lähes valmista, kaada kookosmaito kattilaan. Sopiva kypsyys saavutettu - lämpö pois, ruoka sivuun, limemehu sisään ja kunnon sekoitus. Valmista. 

Knorrin kana-annosfondin voi halutessaan korvata 1 tl suolalla. Molemmissa on vajaa 6 g suolaa. 

Mitä tulee kanan jauhelihoihin - tykkään eniten Kotimaista-merkin paketista, joka on Atrian valmistama. Mutta mikä tahansa käy.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Punainen thaicurry
  • 0 0 Nopea chili-limekana
  • 0 0 Kookoskanakastike
  • 3 0 Aasialaiset salaattikupit osa 2
  • 2 0 Marokkolainen linssikeitto
  • 2 0 Tomaattinen jauheliha-linssikeitto

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään