Juustoinen Perunasalaatti

2 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Varhaisperunaa
Vettä
Karkeaa merisuolaa
Kastike:
1 Osa Turkkilaista jughurttia 10% (rasva)
1 Osa Hapankermaa (vähintään 20% rasvaa)
Fleur de Sel- suolaa
Mustapippuria myllystä
Kevätsipulia
Raastettua Emmentalia

Jaa resepti

Ohje

Tämä perunasalaatti elää kaikesta yksinkertaisuudesta. Maut ovat selkeät ja konstailemattomat. 

Pese perunat hyvin, laita sopivankokoiseen kattilaan ja kaada vettä päälle, kunnes juuri ja juuri peittyvät. Älä lisää suolaa vielä, koska se hidastaa veden kiehumispisteen saavuttamista. Kun vesi kiehuu, lisää suola.

Keitä perunat "napakan" kypsäksi. Kaada keitinvesi pois ja valuta kylmää vettä päälle, että perunat jäähtyvät nopeasti. Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi siivuiksi kulhoon.

Valmista kastike. Sekoita jughurttia ja hapankermaa keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa kevätsipulia haluamaasi muotoon ja lisää perunoiden päälle juustoraasteen kanssa - sekoita hyvin. En käytä etikkaa tai muita happoja kastikkeeseen, koska jughurtissa ja hapankermassa on ainakin itselleni tarpeeksi hapokkuutta tähän salaattiin.

Lisää kastiketta intervalleittain - näin saat juuri se verran kastiketta salaattiin, kuin haluat ja tarvitset. Nostele kastike perunoihin, älä sekoita, ettei perunat mene ihan muusiksi.

Maista ja mausta tarvittaessa suolalla oman maun ja terveyden mukaan. Anna seistä tunti jääkaapissa, että maut tasaantuvat. Salaatin voi syödä myös heti, jos haluaa. Tunti jääkaapissa ei ole laskettu valmistusaikaan.

Laita esille ja koristele esim. kevätsipulirenkailla.

Hyvää Ruokahalua!

FutoMaki/FM

Helsinki 10.07.2021

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Raikasta ja maukasta kesään…

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään