Pekoni-Pinaatti-Perunasalaatti

Reseptiä katsottu 383 kertaa
1 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
keitetttyä, kylmää, kiinteämaltoista perunaa
pekonia valintasi mukaan
tuoretta pinaattia
(ruokasoodaa)
sipulia
majoneesia
fleur de sel- suolaa
mustapippuria myllystä tai huhmareesta
optional vegeta
1 keitetty kananmuna

Ohjeet

Perunasalaattia on oikeastaan helppo tehdä, kun pitää yhden asian mielessä!!! Sekoita ensin kaikki muut aineet keskenään ja yleensä nostellen, eikä sekoitellen ja lisää sitten kastiketta/majoneesia intervalleittain tarpeen mukaan. Mikään ei ole itselleni kauheampaa, kuin kaikki lilluu mahdottomassa määrässä kastiketta ja koko salaaatti maistuu vain sille kastikkeelle.

Laita vettä kiehumaan pinaatin ryöppäystä varten - älä lisää veteen vielä suolaa, koska se hidastaa veden kiehumispisteen saavuttamista. Kun vesi kiehuu, lisää suola ja pinaatti. Minuutin päästä nosta pinaatti kylmään veteen pikajäähtymään ja säilytä kuuma vesi - jäitä saa lisätä, jos vain on. Leikkaa sipulia ohuiksi puolirenkaiksi ja laita pinaatin keitinveteen lillumaan, sekä kansi päälle. Nyt pinaatti on jäähtynyt, joten nosta vedestä ja purista ylimääräinen vesi pois. Nyt voit nostaa sipulit samaan kylmään veteen jäähtymään - näin käytetään vedet hyväksi kahteen kertaan. 

Kuori ja leikkaa perunat kulhoon kaiken lomassa siivuiksi - itse suosin melko ohutta. Mietin kuutiota tehdessä, mutta ei minulle tuntunut oikealta vaihtoehdolta. Leikkaa pinaatti ohuiksi suikaleiksi ja mausta suolalla ja murkottipähkinällä - juuri raastettu olsi parasta, jos mahdollisuus. Muskottia vain ripaus, ettei maistu pistävästi läpi - lisää kulhoon. Seuraavaksi joukkoon valutettu sipuli. Tuo kuumakäsittely sulkee leikkauspinnat ja näin salaatissa ei ole sitä sipulin "löyhkää", mutta maku säilyy sipulin keskiosassa ja koostumus rapsakkana. Jäähtynyt pekoni vielä leveämmiksi tikuiksi ja kulhoon. 

Mausta suolalla ja pippurila. Muistetaan kuitenkin, että suolaa aina oman maun ja terveyden mukaan. 

Lopuksi majoneesia pienissä määrissä sekaan nostellen. Suosittelen tekemään majoneesin itse, niin harjoitteluiden jälkeen saatte omalle suulle mukavaa, halvempaa ja lisäaineetomampaa - sen tekeminen on todella helppoa ja maustaa sen voi ihan oman maun mukaan. Itseleni suurin osa teollisista majoneeseista ovat liian etikkaisia...

Nostellaan salaattiin majoneesi ja valmista tuli. Esille ja kananmuna päälle haluamassa muodossa.

Hyvää Ruokahalua!

FutoMaki/FM

30.07.2021

 


Kommentit

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.