Pähkinäinen kasvislasagne 17.11.2019

Reseptiä katsottu 2 062 kertaa
4 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 pkt tuorelasagnelevyjä (n.250g)
0,5-1 kpl kukkakaali
5-10 kpl maa-artisokkia
1 kpl pieni keltasipuli
1 kpl pieni punasipuli
n.10 cm pätkä purjoa
n.2 kourallista paahdettuja pähkinöitä (1-2dl?)
1,5-2 dl kana/kasvislientä
1,5-2 dl kermaa tms
1-3 dl juustoraastetta
suolaa, mustapippuria, oreganoa
öljyä/rasvaa paistamiseen ja vuokaan
kastikkeen suurustajaa/vehnäjauhoja tms

Ohjeet

Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla kunnes ne alkavat lämmetä ja saada väriä. Mausta suolalla. Itse käytin kuorittuja maapähkinöitä ja cashewpähkinöitä, en edes rouhinut pienemmäksi, päätä itse haluatko noin rouheita paloja, voit hienontaa ne joko paahtamisen jälkeen tai ennen paahtamista. Voit myös paahtaa uunissa.

Kuori ja kuutioi sipulit, itselläni sattumalta oli kaikkia kolmea eri sipulia joten laitoin niitä, voit käyttää mieluisiasi sipuleita tähän. Huuhdo ja kuutioi kukkakaali. Kuori ja viipaloi maa-artisokat. Määrät näissä ovat suurin piirten, käytin omia maa-artisokkia jotka olivat todella pieniä, niitä oli ehkä 8kpl. Täytteen tarkoituksena on tukea ja täydentää makuja yhteen. 

Kuullota pienessä öljymäärässä täytteiden vihanneksia, mausta ne makusi mukaan, lisää kanalientä ja kerma, tarkista maku. Suurusta kastike siten että se pysyy lasagnelevyjen päällä. Lisää pähkinät ja juustoraastetta makusi mukaan, koska päämääränä on pähkinäinen maku tähän sopii parmesan erinomaisesti mutta perus-mozzarellallakaan ei häviä, sitä laitoin itse kun ei ollutkaan parmesaania.

Kun kastike on valmis, rakenna lasagne vuorottelemalla kastikkeen ja levyn kanssa siten että aloitat kastikkeesta ja että kastike tulee päällimmäiseksi. Täytettä ei tarvitse laittaa levyjen väliin paljon, itse laitoin ison lusikallisen, semmoinen vajaa desi siis, kyseessä ne perus"kauhat"/lusikat joita myyvät kaupassa, on pientä ja isoa kokoa...

Halutessasi lisää vielä pinnalle juustoraastetta, paista +200 noin 20min tai kunnes pinta on kauniin värinen. Anna tekeytyä hetki ennen syöntiä -jos suinkin maltat! 

Tuore lasagnelevyjen sijaan voit käyttää kuivattuja lasagnelevyjä tai tehdä itse pastan...


Kommentit

Taskuvenus
Omasta reseptistäni ja jääkaapin sisällöstä inspiroiduin tekemään tällaisen version, maut ja tekstuurit olivat kyllä meidän maun mukaisia.