Makaronilaatikko kanalla

5 annosta

Raaka-aineet

Kana
1 rkl Öljyä
1 rkl Valion voita (1,4 %)
200 g Sipulia
1 rkl Öljyä
400 g Kanan jauhelihaa
1 tl Suolaa
1,5 tl Paprikajauhetta
0,5 tl La Chinatan savupaprikajauhetta
0,5 tl Cayennepippuria
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
1 rkl Valion voita (1,4 %)
1 tl Kuivattua oreganoa
0,5 tl Kuivattua basilikaa
0,5 tl Kuivattua timjamia
3 Valkosipulinkynttä
1 rkl Soijakastiketta (12 %)
Munamaito
Litra täysmaitoa
2 Kananmunaa
1 tl Suolaa
Loput
400 g Tummaa makaronia
175 g Emmentalraastetta
Minitomaatteja koristeluun
Lisuke
Sitruunaisia kaalisuikaleita

Jaa resepti

Ohje

Reseptin pohja varastettu K-ruoalta. Pidin pastaa alatasolla 200 asteessa 40 minuutin ajan, mutta olisi pitänyt ottaa se hetkeä aiemmin pois uunista.

Älä tuhlaa tähän ketsuppia, sillä reseptistä löytyy jo kunnolla syvyyttä (suola, makeus, happo, umami, karvas). Jokaista on riittävästi ja ne on tasapainossa. Ainakin omaan makuun, saatat hyvinkin olla eri mieltä.

Hienonna sipuli. Jauheliha huoneenlämpöön. Mittaa rasvat pannulle, laita levy täysille. Kun voi on sulanut, kaada sipuli pannulle, sekoita tasaiseksi ja laske alhaiselle keskilämmölle (2/6). Anna sipulin tekeytyä puolen tunnin ajan. Sekoita puolivälissä. Hyödynnä vapaa-aika - hienonna valkosipuli ja mittaa kuivamausteet kahteen eri kippoon. Paprika, cayenne, suola ja pippuri omaan, kuivatut yrtit omaan.

Kun sipuli on valmis eli ottanut sopivasti väriä, kaada se syvälle lautaselle. Öljyä pannulle ja levy täysille. Odota reilu pari minuuttia ja aseta kana pannulle. Paista siihen pinnat. Laske sen jälkeen hieman lämpöä ja murenna jauheliha. Lisää paprika, suola, cayenne ja pippuri pannulle. Heti perään lusikallinen voita, sekoita tasaiseksi.  

Kun kana alkaa olemaan kypsää, laske lämpö 2/6:een ja lisää valkosipuli sekä kuivatut yrtit. Sekoita. 30-60 sekuntia ja proteiini on valmis, lämpö nolliin ja sivuun. Kaada sipuli rasvoineen pannulle. Mittaa soijakastike mukaan. Sekoita. Tee nyt munamaito kulhossa ja vispaa nopeasti tasaiseksi. Käännä uuni 200 asteeseen. 

Voitele vuoka ohuesti. Aseta makaronit pohjalle. Lisää kana. Sitten munamaito, sekoita tasaiseksi. Viimeistele juustoraasteella ja koristele puolitetuilla minitomaateilla. Käytä loput tomaatit salaattina. Kun uuni on lämmin, vie se alatasolle ja paista 37,5 minuuttia. Anna vetäytyä kymmenen minuutin ajan. Tarjoa raikkaan lisukkeen kanssa. 

Tällä kertaa käytin sitruunaista kaalia, josta on viime aikoina tullut oma suosikkini. 600 g kaalia erittäin ohuiksi suikaleiksi, 0,5 dl tuoretta sitruunamehua, 1 rkl sokeria, 0,5 tl suolaa. Tee salaatti sen verran ajoissa, että se ehtii maustua pari kolme tuntia jääkaapissa. Makua voi tarvittaessa pehmentää 0,25 dl öljyllä. Pieni mustapippuri myllystäkään ei olisi pahitteeksi.

Makaronilaatikon voi valmistaa myös 175 asteessa. Sopivasta ajasta ei ole varmuutta, mutta sanotaan nyt vaikka 47,5 minuuttia. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään