Suklaaganache

Raaka-aineet

200 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa

Jaa resepti

Ohje

Tällä ohjeella valmistat suklaaganachen, joka sopii mainiosti esimerkiksi kakkujen päälle tai täytteeksi tai erilaisiin jälkiruokiin.

Rouhi suklaa ja siirrä kuumuutta kestävään kulhoon. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja kaada rouhitun suklaan päälle kulhoon. Anna seoksen seistä noin minuutin verran ja sekoita vasta sitten tasaiseksi.

Mikäli käytät suklaaganachea kakun kuorruttamiseen anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kun kaadat sen kakun päälle. Kuorruttamisen jälkeen siirrä kakku jääkaappiin, jotta ganache jähmettyy.

Mikäli aiot käyttää ganachea kakun, leivosten tai pikkuleipien täytteenä, anna sen jäähtyä jääkaappikylmäksi. Tämän jälkeen vaahdota suklaaganachea sähkövatkaimen avulla kuohkeaksi. Kuohkea, jähmeä seos pysyy paikoillaan huoneenlämpöistä, juoksevampaa seosta paremmin.

Suklaaganache sopii jälkiruuaksi myös sellaisenaan, tarjoile se esimerkiksi dippinä hedelmille ja marjoille tai tarjoa jääkaapissä jähmettynyt, vaahdotettu ganache levitteenä Nutellan tapaan.

Suklaaganchea voi maustaa mielensä mukaan, kokeile esimerkiksi chiliä, lakritsijauhetta tai sitrushedelmien kuorta seoksen maustamiseen. Suklaaganachen voi valmistaa tumman suklaan sijaan myös valkosuklaasta tai maitosuklaasta, mutta tällöin suklaan määrää kannattaa lisätä 300 grammaan.

 

Suklaaganache - monikäyttöinen suklaatahna kakkuja, makeisia ja jälkiruokia varten

Suklaaganache eli paksu suklaakastike on monikäyttöinen herkku, jota käytetään tavallisesti kakkujen, leivosten ja pikkuleipien täyttämiseen ja kuorruttamiseen. Suklaaganache sopii kuitenkin myös jälkiruokadipiksi, levitteeksi tai jälkiruuaksi sellaisenaan erilaisten lisukkeiden seuraan. Tätä suklaaganachen perusohjetta on helppo muuntaa käyttämällä eri suklaalaatuja tai maustamalla ganachea oman mielensä mukaan. Mikäli haluat seoksesta paksumman, niin se onnistuu helposti suklaan määrää lisäämällä kun taas kastikemaisempi koostumus saavutetaan kerman määrää lisäämällä.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään