Yön yli -sämpylät

12 - 24 h

Raaka-aineet

5 dl vettä
25 g tuorehiivaa (tai pussi kuivahiivaa)
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl oliiviöljyä
n. 10 dl vehnäjauhoja

Jaa resepti

Ohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin. Lisää joukkoon sokeri, suola, öljy ja jauhoja vähitellen. Vaivaa taikinaa kevyesti, mutta jätä se löysäksi. Peitä taikinakulho kelmulla ja laita jääkaappiin kohoamaan yön yli tai vähintään 12 tunniksi. 

Muotoile kohonneesta taikinasta palloja ja laita ne pellille leivinpaperin päälle. Paista sämpylöitä 220-asteisen uunin keskitasolla 20-30 tai kunnes niiden pinta on kauniin ruskea ja ne kopahtavat pohjaa kumautettaessa.

 

Yön yli -sämpylät - tuoreita sämpylöitä vaivattomasti heti aamusta

Yön yli -sämpylät ovat oiva tapa aloittaa aamu, sillä valmiiksi kohotetusta taikinasta sämpylät valmistuvat helposti ja nopeasti! Tarjoile mehevät, yön yli kohotetut sämpylät uunituoreina voin tai haluamiesi täytteiden kanssa. Mikäli haluat sämpylöihin enemmän rakennetta, niin voit korvata osan vehnäjauhoista erilaisilla leseillä, hiutaleilla tai vaikkapa graham-jauhoilla. Jauhojen ja leseiden kokonaismäärä on suunnilleen sama, riippumatta mitä jauhoja tai hiutaleita sämpylöihin haluaa käyttää.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Riittoisa helppo leipä
  • 3 0 Naan -sämpylät
  • 0 0 Aurapatongit t. -sämpylät á la chef Tapsa
  • 13 7 Yön yli kohotettava leipä
  • 0 0 Täysjyväriisi-vehnä -sämpylät
  • 69 1 Pizzapohja

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään