Jaa reseptisi Kotikokissa, voit voittaa Delicard-lahjakortin >>

Jaa reseptisi ja voita Delicard-lahjakortti >>

Perunalättyrullat kuusenkerkällä ja peuralla 23.11.2021

Reseptiä katsottu 130 kertaa
1 annosta | Valmistusaika 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
perunalättyjä, resepti linkitetty alle
palvattua peuraa / valitsemaasi tuotetta
puna.-ja keltasipulia
puolukoita
kuusenkerkkää
majoneesia
mausteita maun mukaan (kuusenkerkkäsuola, mustapippuri)

Ohjeet

Nämä tein jo aiemmin paistetuista perunalätyistä, linkki perunalättyihin alla, nämä ovat lämpöisenä parempia kuin kylminä.

Viipaloi sipulit, peura, ota puolukat esiin ja kuusenkerkkämajoneesi.

Kuusenkerkkämajoneesi: keväällä kerätyt ja putsatut kuusenkerkät on surautettu sauvasekoittimella mahdollisimman pieneksi ja pakastettu. Kuusenkerkkäsuola taas tehty yhdistämällä surautettu kerkkä ja suola. Nyt marraskuussa kerkkää ei ole mahdollista saada mutta testaa vaikka kuusimajoneesi tai käytä katajanmarjaa tilalla. Fenkolin lehdet muistuttavat myös hieman kuusenkerkkää. Tällä kertaa käytin valmista majoneesia johon vain sekoitin pakastetun kuusenkerkän mukaan. Ensi kerralla sekoitan kuusenkerkän öljyyn ja teen siitä majoneesin. Saa olla paljon kerkkää!

Täytä lätyt, rullaa ja tarjoile....

Tein näitä myös etukäteen valmiiksi rulliksi mutta eivät kuulemma olleet yhtä hyviä kylminä kuin lämpöisinä joten suositus on lämpöisenä tarjoilu.


Kommentit

Taskuvenus
Alkuun piti tehdä meksikolaisittain tostadas-tyyppisiä lättyjä mutta kun oli tuota palvattua peuran koipea ja kuusenkerkkää pakkasessa niin siitä tämä lähti....idea ylös ja talteen jotta voi toteuttaa toivottavasti joskus alkuruokana vieraille!