Perunasalaattia ja Tonnikalaa

2 annosta 3 - 6 h

Raaka-aineet

2-3 keitettyä yleisperunaa
40 g pakasteherneitä
2 kananmunaa
1 purkki tonnikalaa öljyssä (ei hiutaleita)
Kastike:
1-2 rkl majoneesia
3-5 rkl kermaa
1 tl kanaliemijauhetta (suositus: kts. kuvat)
merisuolaa (mahdollisimman hyvälaatuista)
½ tl sokeria
1 tl valkoviinietikkaa (optional)
1 rkl hienoksi leikattua sipulia
1 tl hienoksi leikattua valkosipulia
Muu:
jäävuorisalaattia tai muuta valitsemaasi salaattia
2 keitettyä kananmunaa
sitruunalohko

Jaa resepti

Ohje

Halusin jo muutaman päivän perunasalaatti, mutta... Asiat eivät aina ole niin yksinkertaisia (tai sitten teen niistä vaikeita?). 

Maltalla ilmankosteus tähän aikaan vuodesta (kts. reseptin tekopäivä) on melko korkea (65-80%) ja lämpötilat yli +30C. Jääkaapit huuttaa H[e]llelujaa. 

No, perunoiden keittoon sen verran: keitetään, kuten kotonakin. Laita uuniritilä tiskialtaan päälle ja nosta perunat ritilälle. Perunat eivät kosketa toisiaan. Näin perunat jäähtyvät nopeammin ja kuivuvat pinnalta hyvin. Pilaantumisen ja homehtumisen vaara pienenee. En laita perunoita jääkaappiin, koska 95% kuoren ja perunan väliin tulee tummanharmaa pinta. Nyt jäähtyessään ja seistessään tärkkelykset saavat asettua. Seuraavana päivänä perunat olivat hyvin kätettävissä. 

Kastike: ota majoneesia kukkurallinen lusikka. Mittaa siihen ensin 3 rkl kermaa, sekoita ja lisää tarvittaessa. Näin majo notkistetaan sellaiseen muotoon, että se tarttuu kevyesti perunaan kauttaaltaan. Kermaviilin koostumus olisi ehkä juuri sellainen...

Maista. Ostamani majo on hyvin mietoa, joten lisäsin hiukan etikkaa. Monet majonesit ovat niin etikkaisia, että ihan puistattaa... siksi, mieluummin hyvin mieto majo ja lisätään happoa oman maun mukaan. 

Nyt kastikkeeseen sitten kanaliemijauhe, suola, sokeri ja pippuri. Suola, kuten aina, oman maun ja terveyden mukaan. Sekoitetaan hyvin ja maistetaan. Kastikkeessa saa olla tukevat maut, koska peruna imee itseensä esim. suolaa. 

Nyt sitten perunat pilkotaan kastikkeeseen ja herneet suoraan pakkasesta päälle. Nyt vasta sekoitetaan, ettei muussata perunaa ihan rikki.

Peitetään kulho ja laitetaan ainakin pariksi tunniksi jääkaappiin maustumaan.

Sitten:

laita vesi kananmunalle kiehumaan. Keitä 8 minuutin kananmunia, kaada vesi pois ja valuta kylmää vettä päälle että jäähtyvät nopeasti. No, täällä Maltalla ei paljolti kylmää vettä saa, hotelleja lukuunottamatta. Eli kananmunat pakastimeen. Nyt tosin 7,5 minuutin kananmunista tuli koostumukseltaan, kuin 10-11 minuuttia keitetyt. Harjoitellaan!!!

Kun kananmunat kiehuvat, voi päättää mitä tekee tonnikalalle. Itse valutin öljyn kippoon. Laitoin tonnikalan leipälautaselle ja tuikkasin pakastimeen. Näin tonnikalasta saan mielestäni raikkaampaa (viilennettynä). Tonnikalan säilöntäöljystä saa mainion kastikkeen lisäämällä hiukan vettä, sitruunamehua ja ripauksen suolaa - sekoita hyvin.

Jäävuorisalaatista otetaan uloimpia lehtiä pois, kunnes esille tulee hyvä "kippo".

Nyt kippoon perunasalaattia alle, tonnikala päälle, kananmunalohkot koristeeksi, kastiketta päälle (tai ei) sekä mahdollisesti sitruunalohko.

Hyvää Ruokahalua!

 

19.09.2015 Bugibba, Malta

 

Liitetyt sivukuvat käytetystä tuotteesta eivät ole mainosta, vaan täsmentävät mistä aineosasta on maustamisessa kysymys. Kysymyksessä olisi voinut olla toinenkin tuote, jos sellainen olisi löytynyt. Tämä nyt läpäisee ainakin omat minimivaatimukset...

 

Reseptini ovat ensisijaisesti kirjoitettu omaan ja perheen käyttöön, jolloin raaka-aineissa sekä mitoissa saattaa olla poikkeuksia tai puutteellisuuksia. Kiva tietysti, jos reseptit kelpaavat muillekin.

Ystävällisin terveisin,

FutoMaki

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 1 Tonnikalaa kolmella tavalla - Nigiri&Temaki sushi ja Maguro Butsu
  • 5 3 Merellinen Perunasalaatti
  • 5 1 Katkarapusalaatti Primavera
  • 2 1 Paistettu lohiperhonen ja kaalimuusia (23.1.10)
  • 1 3 Tonnikalaa kapriksilla
  • 6 7 Uppomunat

Kommentit

FutoMaki
Ruokaisa salaatti arkeen...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään