Jaa reseptisi Kotikokissa, voit voittaa Delicard-lahjakortin >>

Jaa reseptisi ja voita Delicard-lahjakortti >>

Helppo sinihomejuustokastike/pasta 19.10.2021

Reseptiä katsottu 367 kertaa
1 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
170 g sinihomejuustoa / maun mukainen määrä
1 kpl sipulia kuutioituna
rasvaa kuullottamiseen
n.2 dl vettä
1 kpl kanaliemikuutio (reformi, luomu)
2-3 dl omenamehua (katso ohje)
kypsää kalkkunaa/makusi mukaan proteiinia tai jätä pois
mustapippuria, suolaa, tuoretta sitruunatimjamia
(pastaa, mieluiten pappardelle/tagliatelle)

Ohjeet

Resepti yksinkertaisuudessaan menee näin:

Kuullota sipuli kasarissa, lisää murennettu kanakuutio (ja kalkkunat). Mausta pippurilla ja timjamilla, lisää nesteet ja juusto, sekoittele ja anna juuston sulaa, makusi mukaan tämäkin, voit jättää hieman isompia paloja juustoa tai sekoittaa täysin tasaiseksi. Omaani jätin sattumia. Maistele ja säädä tasapainoa tarvittaessa. Jos tarjoat pastan kanssa voit tehdä kastikkeen sillä välin kun pasta kypsyy- suosittelen pastaksi pappardellea tai tagliatellea, itseltäni ei harmikseni löytynyt kumpaakaan joten jouduin tyytymään gnoccheihin. 

Omenamehuna käytin itse mehustamaani (mehuprässi) jonka olin pakastanut ja jääkaapissa sulanut, on siis hyvin erilainen kuin vaikka kaupan omenamehut, löytynee niistäkin täysmehuja joka sopii tähän. Voi pistää myös siideriä tai valkoviiniä, makunsa mukaan. Sama homma liemikuution ja suolan kanssa- osalle pelkkä juusto on jo niin suolaista etteivät lisäsuolaa kaipaa. Sitruunatimjamin tilalle voi laittaa muuta yrttiä, itse pidän tuosta ja pihalla vielä sitä on. 


Kommentit

Taskuvenus
Otin osan soosista talteen, sitä voisi jatkaa ja tehdä keitto. Mutta omassa päässä on ajatus täytetyistä chileistä, tai sitten täytetyt jauhelihakääryleet. Tai sitten pitää saada tätä sen pappardellen kanssa. Jää nähtäväksi!