Västerbotten-parsapiirakka 23.4.2021

Reseptiä katsottu 1 571 kertaa
1 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2 dl kermaviili
50 g voita
0,5 dl ruisjauhoa
3,5 dl vehnäjauhoa + muotoiluun/kaulintaan
suolaa
rasvaa+korppujauhoja vuokaan
irtopohjainen uuninkestävä vuoka
n.200 g Västerbotten juustoa raasteena
n.3 dl kermaa
3 kpl muna
nippu parsoja (omaani meni n.12kpl)
mausteet: suola, musta-ja valkopippuri, kuivattu sitruunaverbena
lisäksi:leivin/voipaperi ja herneitä tms painoksi

Ohjeet

Laita uuni +200 ja pistä sinne lasi-tai uuninkestävässä kulhossa 50g voita pehmenemään. Raasta juusto tällä välin ja ota ainekset esille.

Sekoita voihin kermaviili, suola ja jauhot, jos on kovin lämmintä, laita jääkaappiin ja valmistele parsat sillä välin.

Pese parsat hyvin ja katkaise tyviosa, tarvittaessa kuori hieman alaosaa, jos eivät ole kovin napakoita/tuoreita parsoja tuo kuoriminen auttaa siinä että saat helpommin leikattua piirakan eikä parsan kuorisäikeet riko piirakkaa. Eikä myöskään jää hampaiden rakoihin tällöin. 

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Kaulitse tai muotoile taikina jauhojen avulla vuokaan siten että saat kunnolliset reunatkin. Pistele pohja haarukalla ja reunat. Levitä päälle leivinpaperi-tai voipaperi jonka päälle painoksi esim ruokaherneitä, kahvipapuja tms mikä kestää uunin. Esipaista pohjaa 10-15 minuuttia. 

Sekoita munat ja kerma ja mausta ne mielesi mukaan, itse laitoin hieman suolaa, musta-ja valkopippuria sekä edelliskesältä kuivattua sitruunaverbenaa. Kannattaa huomioida että Västerbottenjuusto on aika suolaista, voi jättää suolan tästä munakermasta poiskin. 

Laita esipaistetun pohjan päälle ensin juustoraaste ja sen päälle parsat. Viimeiseksi munakermaseos. Paista uunissa 15-20min tai kunnes munaseos on hyytynyt.

 


Kommentit

Taskuvenus
Piirakka meidän makuun! Antaa kyllä oikeutta raaka-aineille.