1 690
1 690

Luuton karitsanpaisti

Raaka-aineet

n 2 kg luutonta karitsanpaistia
mustapippuria
suolaa
valkosipulia
rosmariiniä
voita

Jaa resepti

Ohje

Putsaa liha, niin että suurinosa rasvoista on pois ja poista kalvoja jos on.  (minä sain aika risaisen paistin, mutta sidoin sen tiiviiksi, joten siitä tuli ihan hyvät viipaleet). Maustoin sen ennen sitomista  reilusti ja sitten vasta sidoin. Sai maustua vuorokauden. Ota 2 tuntia enne paistamista että liha ehtii lämmetä. Sulata voi (mielummin valurautapannussa) ruskista  ja ota lihanpintaan hyvä väri. Viipaloi valkosipulit ja laita sinne rasvan joukkoon, mutta älä anna enään ruskistua että ei valkosipuli ala maistumaan kitkerälle. Valele valkosipuli voilla paistia ennen kun siirrät sen vuokaan, kaada pannuun jäänyt rasva paistinpäälle. Laita lämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan ja laita esilämmitettyyn uuniin 225  noin 15 min. Laske lämpöä sen jälkeen 125 asteeseen ja anna paistua niin että mittari näyttää 60 astetta.  Ota paisti uunista pois ja kiedo folioon, älä ota vielä mittaria pois. Anna vetäytyä n 10 min. Sitten leikkaa paisti kahtia ja anna lämpömittari olla toisessa puoliskossa, työnnä se uuniin ja anna paistua niin että mittari näyttää 70 astetta. Sitten otat sen uunista ja mittari pois. Kääri sekin folioon ja anna vetäytyä 10 in. Näin sinulla on kaksi paistia. Toinen on heille ketkä tykkäävät punertavasta ja toinen mikä on melkein kypsä.

Jos sinulle on kertynyt lientä paistinvuokaan niin tee siitä kastike. Kaada liemi kattilaan lisää vettä ja laita murukahvia (ei paljon, koska siitäkin voi tulle kitkerän makuista). Lisää mausteita. esim sinappia, mieli  yrttejä  lihafondia ja suurusta kastike maitzenalla. Lisää lopuksi kerma. Tarkista maku. Kaada kastike kastikekannuun tai leikattujen lihojen päälle.

Minä käytän mausteita runsalla kädellä koska tykkään että lihan on maistuttava. Yleensä olen saanut mauttomia karitsanpaisia. 

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Lammaspuikot - Sheep fingers
  • 5 3 Lammaspaisti
  • 3 3 Hävikki-karitsanpaisti kaalikeitto
  • 8 1 Välimeren lammaspata
  • 11 11 Hiukan Erilaiset Kaalikääryleet
  • 11 5 Suikalelihakastike

Kommentit

naija
Meillä tarjottiin kahta eri kypsyisiä paisteja. Näin kaikki olivat tyytyväisiä. ;o) Medium sai seurakseen keitinperunat ja uuni porkkanat. Kypsä, pottumuussia ,mansikoita. Tietysti oli salattia kanssa. ;o)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään