Välimeren lammaspata

Reseptiä katsottu 6 872 kertaa
10 annosta | Valmistusaika 2 - 3 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1,8 kg Karitsanpaistia
1-2 rkl Oliiviöljyä
2-3 kpl Porkkanaa
200 g Palsternakkaa
3-4 kpl Varsisellerin vartta
4-5 kpl Valkosipulin kynttä
5-6 dl Valkoviiniä
1 kpl Sitruuna
2 tl Tinjamia
2 tl Rosmariinia
1,5 tl Suolaa
2 dl Oliiveja

Ohjeet

Huom! Oheinen resepti löytyy myös marraskuun Yhteishyvä-lehdestä. Olen tehnyt hyvin pieniä muokkauksia ohjeeseen.

Ostin pakaste-altaasta n. 1,8 kilon karitsanpaistin, jonka sulatin päivää ennen ruuan valmistusta. Kun alat pilkkomaan lihaa, poista näkyvä rasva ja kalvot. Paloittele tämän jälkeen 3-4 cm kokoisiksi kuutioiksi.

Raasta sitruunan kuori valmiiksi astialle ja sekoita raaste pieneksi pilkottujen yrttien kanssa. Paloittele tämän jälkeen porkkanat, palsternakka ja lehtisellerit mielesi kokoisiksi palasiksi (itse leikkelin n. 3-5 cm paloiksi). Sekoita näiden joukkoon pieneksi pilkotus valkosipulinkynnet ja lisää 1 rkl oliiviöljyä. Sekoita.

Paista lihapalat erissä pannulla ja siirrä sitten pataan. Pataan tulee mitä luultavammin tässä vaiheessa nestettä (lihan rasvaa) joten sekoita 1 tl suolaa nesteen sekaan. Lisää tämän jälkeen kasvisseos pannulle ja anna niiden paistua pari kolme minuuttia. Lisää sen jälkeen ne lihan joukkoon pataan.

Kiehauta lopuksi 6 dl valkoviiniä ja kaada se sitten pataan. Lisää sitruunankuori/yrttiseos pataan ja sekoita hyvin. Purista sitruunasta vielä mehut pataan ja sekoita hyvin.

Kypsennä aluksi ilman kantta puoli tuntia 225 asteessa uunin keskitasolla. Alenna sen jälkeen lämpö 174 asteeseen ja laitan pataan kansi. Kypsennä vielä 1,5 tuntia ja lisää viimeisenä oliivit.


Kommentit