Sunnuntaipitsa

9 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

2,5 dl lämmintä vettä
1 ps kuivahiivaa
3 rkl jalostettua oliiviöljyä
1,5 tl suolaa ja sokeria
Täytteet
200 g Freshona tomaattimurskaa
250 g Milbona Edamjuustoa 15%
1/4 punainen paprika
3-4 pepperoni-chilejä (mieto tai tulinen)
200 g paistettua jauhelihaa
1 pieni punasipuli

Jaa resepti

Ohje

Valmista taikina:

 

Sekoita 1 pussi kuivahiivaa lämpimään (42°) veteen kulhossa, joka on lämmitetty kuumalla vedellä huuhtomalla. Lisää 1 tl sokeria ja sekoita seos sormin. Lisää öljy ja suola. Valmistele samalla 5,5 dl jauhoja ja sekoita. Vaivaa varovasti kunnes taikina ei enää tartu sormiin. Peitä kulho ja siirrä pois tunniksi.

 

Ja täytteet:

 

Kun taikina on melkein valmis kaulittavaksi, aseta uuni 250° ja paista kuumalla pannulla jauheliha. Mausta rouhitulla pippurilla, paprikajauheella, ja esim. chilillä ja kuminalla jos haluat texmex-makua. Kuutioi paprika, pilko chilit ja suikaloi punasipuli.

 

Ota uunipelti ja leivinpaperia, ja jauhota leivinpaperi. Aseta taikina pellille ja venyttele ja puske sitä pellin kokoiseksi, jauhotellen ja käännellen jos tarpeen. Voit myös kaulia sitä tasaiseksi. Paista taikinaa sellaisenaan 5-10 minuuttia. 

 

Lisää pitsapohjaan tomaattikastike, täytteet ja juustoraaste. Paista uunin keskitasolla 250° kunnes juusto on aavistuksen ruskettunut, ja käännä uuni 300° sekä alalämmölle, ja paista uunin alimmalla tasolla kunnes haarukalla reunaa nostaessa pitsapohja on rapeahko ja ruskistunut. Ripottele srirachaa päälle ennen tarjoilua. Hyvää ruokahalua!

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 0 Eetun herkullinen ruispohjainen pizza
  • 0 2 Pizza "Luciano"
  • 3 4 Siskonmakkarakeitto "Ihana"
  • 4 0 Pellillinen Pizzaa (tummempi pohja)
  • 0 0 Pepperoni pizza 27.8.2020
  • 1 0 Chilihampurilainen

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään