Ylivoimainen kanakeitto

Reseptiä katsottu 450 kertaa
8 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1.5 kg Yleisperunoita
0.5 kg Porkkanoita
Kanalientä (vettä + kaksi kana-annosfondia)
Curry-valkosipulikanaa
Karamellisoitua salottisipulia
4 dl Kuohukermaa
2 Limen mehu
Curry-valkosipulikana (kerrotaan kolmella)
2 rkl Öljyä
2 tl Curryjauhetta
300 g Kanan fileesuikaleita
1 tl Suolaa
11 kertaa mustapippurimyllystä
2 Valkosipulinkynttä hienonnettuna / puserrettuna
Karamellisoitu salottisipuli
3 rkl Voita
250 g Salottisipulia (tai keltasipulia)
1 rkl Sokeria

Ohjeet

Nostin Halla-ahon kohukeiton uudelle levelille! Mestarin keitosta puuttui kokonaan hapokkuus, kun taas omasta löytyy vastapuristettua limemehua. Täyteläisyys tarvii kaveriks jotai hapokasta. Halla-aholla oli normaalia sipulia, mulla karamellisoitua sipulia. Sulatejuuston tilalla käytin kuohukermaa. 

Mun keitto on siis rasvaisempi, hapokkaampi / raikkaampi ja täs on enemmän umamia (peruna ja porkkana biittaa pastan, lisäks täs on valkosipulii). Jos olet aiemmin tehnyt Halla-ahon ohjeella, niin tässä muutama tipsi jotka vievät keittoa eteenpäin! Raikas lime näyttelee pääroolia tasonnostossa. 

Perunoiden ja porkkanoiden määrät on vain arvauksia, sillä en mittaillut niitä tarkasti. Ja veden määrästä en osaa sanoa - sun silmä sanoo silloin kun sitä on sopivasti.

Ota suikaleet huoneenlämpöön ja aloita sipulien pilkkominen (250 g). Voita pannulle 3 rkl ja suikaloitu / hienonnettu salottisipuli perässä, hetken päästä 1 rkl sokeria. Karamellisoi sipuli miedolla lämmöllä. Samalla voit kuoria sekä pilkkoa perunat ja porkkanat. Ota sipuleihin väriä fiiliksesi mukaan ja siirrä sivuun johonkin isoon kulhoon.

Paista kanasuikaleet mehevän kypsiksi kolmessa erässä. Itsellä meni kolme ja puoli minuuttia yhteen pakettiin. Mieluummin jätät aavistuksen vajaaksi kuin täysin kypsäksi - kana kypsyy nimittäin hieman liemessäkin. Curryjauhe kannattaa lisätä alussa öljyn kanssa, hienonnettu / puserrettu valkosipuli viimeisellä minuutilla. Aseta valmiit suikaleet karamellisoidun sipulin kaveriksi samaan kulhoon. Käytin Xtran curryjauhetta. 

Isoon kattilaan vettä, perunat, porkkanat ja kaksi Knorrin kanafondia (yhteensä 12 g suolaa). Kiehauta ja tiputa sitten lämpöä, 3/3 -> 1.5-2/3. Lisää kanat ja sipulit muutama minuutti ennen loppusuoraa, kaikki rasva vaan mukaan. Kun perunat ja porkkanat on lähes tavoitellussa kypsyydessä, tiputa lämpö nolliin ja viimeistele kuohukermalla. Purista kahden limen mehut joukkoon (ainakin 4 rkl). Siirrä kattila sivuun lepäämään. Laitoin keittoon vielä ripauksen suolaa (1/4 tl?). Sekoita tasaiseksi.

Tämä maistuu isosti myös ruokarajoitteisille lapsille!


Kommentit