Kermainen curry-limekanapasta

Reseptiä katsottu 657 kertaa
4 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 rkl Öljyä
200 g Sipuli hienonnettuna
0.5 tl Sokeria
0.25 tl Suolaa
3 rkl Öljyä
3-4 tl Curryjauhetta
0-1 tl Meiran tulista chilijauhetta
400 g Kanan jauhelihaa
1 tl Suolaa
0.5-0.67 tl Mustapippuria myllystä
3 Valkosipulinkynttä puserrettuna / hienonnettuna
2 dl Kuohukermaa
0.5 tl Suolaa
3 rkl Vastapuristettua limemehua (9 tl)
500 g Kuivapastaa (fusilli, muukin käy)
4 tl Suolaa pastan keitinveteen

Ohjeet

Kolme perättäistä pastajulkaisua = puhdas hattutemppu. Jälleen luvassa ruoka, joka hellii sekä makunystyröitä että lompakkoa! Kirpeä sitrusmehu on todella tärkeässä roolissa ja nostaa pastan C-tasosta A-luokkaan, aivan niin kuin supertähti tekee koripallossa. 

Mustapippurin sopiva määrä riippuu siitä, onko käyttämässäsi curryjauheessa sitä vai ei. Itse laitoin 0.67 tl, koska omassa ei sitä ollut. Käytin siis Xtran curryjauhetta 4 tl, joka miedoimmasta päästä ja lisäksi siinä on yhteensä noin 10% (?) suolaa ja sokeria, joten puhtaammilla ja hieman vahvemmilla sekoituksilla laittaisin varmaan sen 3 tl eli 1 rkl.

Chilijauhe on reseptin mausteista turhin, joten sen voi halutessaan jättää pois. Kunhan suola, rasva ja happo on kunnossa - kaikki muu on bonusta.

Sit mennään! Ota kana huoneenlämpöön. Hienonna sipuli ja kuullota sitä miedolla lämmöllä 10 min ajan. Mausta pienellä sokerilla ja suolalla. Siirrä sivuun. Mittaa kuivamausteet pieneen kippoon, hienonna / puserra valkosipulit sekä purista limen mehu.

Herättele kuivamausteita, currya ja halutessasi chiliä, hetken öljyssä keskilämmöllä ennen kanan lisäämistä. Ota jauhelihan molemmille puolille pieni väri ja aloita sitten hajottaminen. Lisää sipuli ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kun kana alkaa olemaan kypsää, tiputa lämpöä ja lisää tuore valkosipuli.

Pidä huoli, että levy ei ole keskilämpöä kuumemmalla kun lisäät valkosipulin. Puserretulle valkosipulille riittää melkeinpä aina se 30 sekuntia, aavistuksen karkeampi hienonnettu valkosipuli voi olla vähän pidempään mutta ei yli minuuttia. Lämpö pois, kuohukerma sisään, pannu sivuun, pieni suola kermalle ja lopuksi limemehu mukaan, sekoita tasaiseksi.

Keitä pasta al denteksi hyvin suolatussa vedessä. Pastan voi tehdä samalla kun broileri valmistuu, mutta itse tykkään keskittyä vain yhteen asiaan kerrallaan. Yhdistä pasta ja kastike isossa kulhossa tai jossain missä sekoitus onnistuu vaivattomasti - annostele lautasille ja nauti!

Sekoitusvaiheessa kanapastan joukkoon voi laittaa hieman keitinvettä, jos haluat ruuasta vieläki mehevämmän. Tätä en oo tosin kokeillu, mut jos puoli desiä laittaa nii ei voi ainakaan pieleen mennä. 


Kommentit