Nopea chorizolasagne

6 annosta

Raaka-aineet

267 g Lasagnelevyjä (16 kpl)
1320 g Tomaatti-kermakastiketta
Chorizo-sipuli-paprikaseosta
50 g Grana Padanoa (tai parmesaania)
150 g Mozzarellaraastetta
Tomaatti-kermakastike
2 rkl Öljyä
Tuoretta basilikaa
4 Valkosipulinkynttä
800 g Mutin Polpaa
70 g Tomaattisosetta
2 tl Suolaa
2 tl Sokeria
2 tl Sipulijauhetta
4 dl Kuohukermaa
0,5 dl Maitoa
Chorizo-sipuli-paprikaseos
2 rkl Öljyä
2 Sipulia
Punainen paprika
200 g Espanjalaista chorizoa (Argal)
1 tl Rouhittua mustapippuria
1 tl Meiran tulista chilijauhetta
Valkosipulinkynsi

Jaa resepti

Ohje

Herättele hienonnettua / puserrettua valkosipulia hetken aikaa miedolla lämmöllä, niin että öljy ehtii imeä makuja itseensä. Lisää tomaattimurskat ja sose, kun keittiössä leijailee kiva valkosipulin tuoksu. Viimeistele kastike suolalla, sokerilla, sipulijauheella, kermalla sekä pienellä maidolla. Kiehauta kastike, laske lämpö nolliin ja siirrä sivuun. Hienonna puolet basilikaruukusta soosin joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Laita valmis kastike kannelliseen rasiaan odottamaan.

Hienonna sipulit, jätä paprika vähän isommiksi paloiksi. Chorizo kolikoiksi. Muista irrottaa suoli kunnolla! Sipulia kuullotetaan niin kauan, että ovat kunnolla pehmenneet. Lisää paprika ja chorizo kun sipuli on puolivälissä. Mausta mustapippurilla sekä chilijauheella. Lisää valkosipulinkynsi loppusuoralla. 

Uuni 200 asteeseen. Seuraavaksi kootaan lasagne. Voitele / öljyä vuoka. Pohjalle hieman tomaatti-kermakastiketta. Sitten alkaa varsinainen kokoaminen - neljä lasagnelevyä, tomaatti-kermakastiketta, chorizo-kasvisseosta, raastettua juustoa ja tuoretta basilikaa. Tätä jatkuu neljän kerroksen verran. Yritä laittaa täytteitä mahdollisimman tasaisesti. Viimeistele mozzarellaraasteella.

Keskitaso, 200 astetta ja puoli tuntia. Jos näyttää siltä että pinta on ottamassa liikaa väriä, niin peitä vuoka leivinpaperilla. Anna vetäytyä vartin ajan. Osan basilikasta voi säästää lasagnen koristeluun.

Suosittelen tähän kaveriksi jotain öljytöntä ja raikasta salaattia, sillä lasagne on melko raskas ja rasvainen.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään