Nicon haukipullat

4 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

+1 Kg Hauki (n. 400g perattuna)
70 g Creme bonjour ruohosipuli (n. 1/3, 200g paketista)
70 g Apetina valkojuusto/fetajuusto/salaattijuusto (n. 1/3, 200g paketista)
1 kpl Kananmuna
1 dl Vaaleita korppujauhoja
1 kpl Pienehkö punasipuli
1 kpl Mamas kananuudelipaketti (tarvitset vain mausteet)
1/2 tl Mustapippuria
1 tl Suolaa
2 tl Paprikajauhetta
Voita tai ruokaöljyä paistamiseen
Valmistukseen tarvitset
Jauhelihamylly
Jos löytyy, niin valurauta/parila-paistinpannu, tai kaasugrilli + parilataso
Lisukkeiksi esim.
Tzatziki
(uusia) Perunoita

Jaa resepti

Ohje

Perkaa ("fileeraa") hauki pyrkien eroon enimmistä ruodoista (ei haittaa vaikka niitä jääkin, mutta helpompi jauhaa kun ruodot eivät tuki myllyä). Jauha hauenliha "jauhelihamaiseksi" lihamyllyllä. Jos/kun mylly ei jauha kunnolla, poista tarvittaessa kerääntyneet ruodot jauhinosasta. Hienonna punasipuli hienoksi/pieneksi silpuksi ja kumoa lihan sekaan. Hienonna "fetajuusto" pieneksi muruksi ja lisää sekin. Kippaa korppujauhot päälle ja lisää kananmuna sen perään/päälle (erotat munankuorenpalat korppujauhoja vasten jos käy vahinko). Lisää creme bonjour ja mausteet (suola, paprikamauste ja mustapippuri). Lopuksi vielä mamas-kananuudelipaketista (vain) kanamauste, sekä rasva (et tarvitse nuudeleita, etkä chilimaustettakaan, mutta voit tietysti lisätä chilinkin halutessasi). Sotke ainekset tasaiseksi seokseksi ja pyörittele siitä n. 21kpl lihapullia.

Paistaminen tapahtuu (valurauta/parila) pannulla (n. 5/6 asteikosta, 10-15 min) tai kaasu grillissä parila-tasolla (n. 200°C kansi kiinni). Tai sitten kypsytyksen voi tehdä leivinpaperin päällä tavallisessa uunissa, 200°C, n. 15min, mutta paistamalla parempia.

Levitä paistoalustalle rasvaa kohtuullisesti jotteivät tartu kiinni alustaan. Pyörittele pullia välillä jotta paistuvat tasaisesti. Grillissä voi kannen sulkea välissä jolloin paistoaika on hieman nopeampi. Tarkista kypsyys halkaisemalla yksi pullista. Pitäisi olla kiinteää eikä "kiillä", tee makutesti.

Tarjoile esim. (uusien) perunoiden ja tzatzikin kanssa.     

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 1 Hampurilaispihvit
  • 0 0 Ylelliset haukipullat hummerikastikkeella
  • 0 0 Hauen päiväuni eli taivaalliset haukipullat
  • 8 2 Naapureiden herkulliset suussasulavat haukipullat
  • 5 5 Haukipullat
  • 2 0 Äijän possunpihvit (vähä kalorinen 795 kcal)

Kommentit

Ethereal
Mökkirepesti. Kala löytyy yleensä lähijärvestä. Pyydystämiseen kuluvaa aikaa on huono arvioida. ;) Varsinainen valmistusaika riippuu osin siitäkin kuinka nopeasti perkaminen ja jauhenlihan jauhaminen kultakin kestää. Tzatzikin voi tehdä itse halutessaan, mutta kaupan valmis käy myös hyvin.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään