”Kana Gyros”

5 annosta

Raaka-aineet

600 g Kanaa
4 rkl Öljyä
2 tl Sipulijauhetta
3 tl Paprikajauhetta
2 tl Jauhettua korianteria
2 tl Suolaa
1 tl Rouhittua mustapippuria
1 tl Kuivattua oreganoa
Tzatziki
500 g Kreikkalaista jogurttia
350 g Kurkku
1 tl Suolaa
4 Valkosipulinkynttä
3 rkl Vastapuristettua sitruunamehua
1 rkl Hunajaa (tai 4 tl sokeria)
2 rkl Oliiviöljyä
(3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna)
Lisäksi:
Tomaattia
Salaattia
Punasipulia
Sitruunalohko
(Perunalastuja)

Jaa resepti

Ohje

Tee ensiksi raikas tzatziki. Jaa kurkku neljään osaan ja kaiverra nestemäinen osuus pois lusikalla. Raasta ja purista vedet kurkusta pois vaikka pienen pyyhkeen avulla. Puserra valkosipuli, mittaa ja sekoita ainekset tasaiseksi - jätä tzatziki maustumaan vähintään pariksi tunniksi jääkaappiin, mielellään pidemmäksikin aikaa.

Pitaleivät paistoin pannulla keskilämmöllä, puolitoista minuuttia per puoli - lopputuloksena pehmeät ja kimmoisat leivät, joissa kivasti paistopintaa. Netistä löytyy monia loistoreseptejä taikinaan, joten en ala sitä tähän laittamaan.

Paista ja mausta kana kahdessa erässä. Varo ylikypsentämistä. Mehevällä paistilla on vaikea mokata. Tämä ei ole Gyros, mutta muuta nimeä en keksinyt. Pääasia että on herkullista!

Kokoa nyt täytteet leivän sisään ja syö "taco-tyyliin". Tzatzikia hieman pohjalle ja päälle, tomaattia, kanaa ja sitruunalohko (1/8), jonka mehua kannattaa puristaa leivälle. Suosittelen tähän myös punasipulia sekä salaattia. Jos oikein villiksi ruvetaan, niin lisää vielä perunalastuja tuomaan rapeutta.

Tzatzikin voi korvata hummuksella ja proteiiniksi käy mikä tahansa. Tosin jos tekisin tän hummuksella, nii lisäisin leipään vielä jotain hapokasta yrttisalsaa, koska hummuksessa on vähemmän hapokkuutta kuin tzatzikissa.

Ja näin on taas koko naapurusto ruokittu - ei muutaku seuraavaan tehtävään!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Ruokanero
Tällaiset sormisyötävät on vaa nii kivoja. Kokonaisuus myös tasapainoinen, joten ei tästä voi olla tykkäämättä. Kokeile ihmeessä myös falafelpyöryköillä, niin tavallisella kuin punajuuriversiollakin!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään