Poroa alkupalaksi 5.1.2019

Reseptiä katsottu 984 kertaa
10 annosta | Valmistusaika 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1-2 kpl poron kylmäsavupaistia per henkilö
1-2 kpl kurkkuviipale per henkilö
pätkä palsternakkaa viipaloituna
n.1 tl mallasmajoneesia per annos
vesikrassia/rucolaa tms
öljyä paistamiseen, suolaa ja pippuria
kurkun marinointiin:
oliiviöljyä
valkoista balsamicoa
sinapinsiemeniä
tilliä
suola ja pippuri (hunaja/sokeri halutessasi makeutta)

Ohjeet

Tee ensin mallasmajoneesi edellisenä päivänä valmiiksi. Tähän menee siitä pieni murto-osa, lopun voit käyttää dipiksi tms.

Valmista kurkun marinaadi sekoittamalla aineet sekaisin; maista. Pese kurkku hyvin ja höylää siitä suurin piirtein poron paistin kokoisia viipaleita. Laita marinaadin ja anna tekeytyä 30-60min, lyhyempikin aika riittää jos on kiire, lisää vaikka sitruunan mehua silloin saadaksesi happoa enemmän.

Kun kurkku marinoituu valmista palsternakka; höylää siitäkin viipaleita, paista runsaahkossa rasvassa pannulla, laita kuivumaan talouspaperin päälle kun pinta on molemmin puolin kauniin ruskistunut ja rapea; mausta suolalla.

Kokoa annos haluamallasi tavalla, itse kieputin poron sisälle kurkun, asetin tämän majoneesin viereen ja koristelin palsternakalla sekä vesikrassilla. Puolesta määrästä en tehnyt annoksia vaan laitoin keskelle majoneesia kippoon ja sitten rullat ja palsternakat viereen josta niitä sai itse dippailla majoneesiin...

Mallasmajoneesi linkitetty oheen.


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

Taskuvenus
Uuden vuoden tarjoiluissa meillä oli poroa alkupalaksi, juomana tälle Napue gin jossa pari puolukkaa kaverina. Lisäksi alkuun lohimätitahnaa hapankorpuilla...