pizzataikina 28 h

Reseptiä katsottu 405 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
410 g 00 vehnäjauhoja
1 g kuivahiivaa
10 g serbiasuolaa
vettä
10 g oliviöljyä

Ohjeet

Sekoita kulhossa vehnäjauho, kuivahiiva sekä suola. Tee keskelle kuoppa ja ala kaatamaan vettä ja sekoittaen jauhoja pikkuhiljaa pohjaanpäin, etene näin että saat sopivan pehmeän taikinan lisää öljy ja jatka vaivaamista.  Kun taikina on elastinen mutta ei liian tiukka tee siitä pallo ja laita muovikelmu päälle siirrä jääkaapiin ja anna olla siellä 24 tuntia. Ota jääkaapista pois ja lisää hiukan jauhoja, kumoa työpöydälle ja taittele vielä taikina, pistä kulhoon ja  kohota vielä huoneen lämmössä 4-5 tuntia.

Kumoa hyvin nostatettu taikina työpöydälle ja leivo siitä itsellesi sopivankokoisia pitsapohjia, käytä jauhoja apuna kun kaulit.

Täyteaineet teet omanmielesi mukaan ,mutta älä laita liikaa täytteittä.

Minä laitoin itisetehtyä tommattikastiketta (aika tulista) pohjalle sitten juustoraastetta ja ruskistettua jauhelihaa, sipulia ja tomattilsiivuja. Päälle revin vielä motsarellaa ja myllystä mustapippuria ja oreganoa. 

Paista pitsa kovassa uunilämmössä  (minulla 290) n 10-15 min. Seuraa koska reunat alkaa ruskistuu ja juustosulamaan.

 

Huom kun otat uunista pois niin voit voidella reunat myös kevyesti öljyllä (minä laitoin öljyyn vielä vähän suolaa)

Ohje on italialaisen Lucan ohjeesta jotenkin sinne päin. 


Kommentit

naija
Tämä taikina ei sovi hötkyilijälle vaan pitää olla aikaa. Tai nopeahan tämä on tehdä mutta kohotus vie aikaa. Kohotuksien jälkeen voit kaulia pohjat ja täyttää ne ihan valmiiksi. Laitat pakkaseen ja sitten kun tarvitse niin ei kun uuniin paistumaan, ihan niin kuin kaupan valmiit raakapakastepitsat. Tässä on hyvä olla sellainen pitsapelti jossa on pohjassa reikiä. ;o)