4 799
4 799

Omena-kinuskileivokset

10 annosta

Raaka-aineet

4 munaa
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
1,5 dl Kermamaitoa
0,5 dl sokeria
1 muna
1/4 dl maissijauhoja
50 g margariinia
1 tl vaniljasokeria
2-3 omenaa raasteena
sitruunamehua
kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl margariinia
1 tl vaniljasokeria
koristeeksi mantelilastuja

Jaa resepti

Ohje

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Kaada taikina uunipellille (syvä) voidellun leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa 8-10 min. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä. Leikkaa levy kahteen osaan.

Sekoita kermamaito, sokeri, muna ja maissijauhot kattilassa. Kuumenna ja sekoita kunnes kiisseli sakenee. Älä keitä. Sekoita hieman jäähtyneeseen kiisseliin rasva ja vaniljasokeri. Levitä täysin jäähtynyt kiisseli toiselle levylle. Levitä kiisselin päälle sitruunamehulla maustettu omenaraaste, johon voit halutessasi sekoittaa omenasosetta. Nosta toinen levy täytteen päälle.

Keitä kermaa ja sokereita hiljalleen kinuskiksi ja sekoita välillä. Sekoita rasva ja vaniljasokeri sopivan paksuun kinuskiin ja kaada kuumana leivoslevyn päälle. Tasoita nopeasti lastalla tai veitsellä. jaa levy annospaloiksi ja koristele ne mantelilastuilla ennen kuin kinuski jähmettyy.

Tämä ohje toimii myös täytekakkuna. Teet normaalin täytekakkupohjan ja samoilla täytteillä. Tosin kinuskin määrän voit puolittaa, sillä tuo on aikamoinen määrä kinuskia. Erilainen ja raikas täytekakku :-D

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Pelina
Erilainen ja raikas vaihtoehto marjakakuille :-)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään