Tuplakakku

10 annosta

Raaka-aineet

Pohja:
200 g Domino-keksejä
75 g sulatettua voita
Täyte:
5 dl vispikermaa
6 kpl Tupla Maxi -patukkaa
250 g mascarponea
4 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä
Kuorrute:
400 g maitosuklaata
1 dl mantelirouhetta
3 rkl ruokaöljyä

Jaa resepti

Ohje

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksimurska tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija n. 22 cm) pohjalle. Valmista seuraavaksi Tuplakakun täyte. Kaada vispikerma kattilaan ja lisää sekaan paloitellut suklaapatukat. Kuumenna hitaasti sekoitellen, kunnes suklaapatukat ovat sulaneet kerman joukkoon. Älä anna kerman kiehua. Anna Tupla-kermaseoksen jäähtyä ja viilennä se jääkaappikylmäksi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa sillä aikaa kylmä Tupla-kermaseos vaahdoksi sähkövatkaimella.

Notkista mascapone toisessa kulhossa.

Puristele liivatelehdistä vesi pois ja liuota liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä. Valuta liivateseos ohuena nauhana mascarponen joukkoon samalla huolellisesti sekoittaen. Kääntele Tupla-kerma varovasti mascarpone-seoksen joukkoon.

Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Valmista kakun kuorrute sulattamalla suklaa. Lisää suklaasulan joukkoon öljy ja mantelirouhe ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute hyytyneen kakun päälle ja siirrä vielä jääkaappiin hetkeksi, jotta kuorrute jähmettyy.

Nosta Tuplakakku jääkaapista hetki ennen tarjoilua, jotta kuorrute ei ole liian kovaa kakkua leikatessa. Leikkaamiseen sopii parhaiten terävä veitsi.

Tuplakakku on suussa sulava somehitti

Moni on varmasti kuullut Kinder- ja Snickers-kakuista, mutta oletko jo testannut Tupla-patukoilta maistuvaa kakkua? Samettisen pehmeän suklaakakun täytteeseen käytetään Tupla-patukoita ja kakku kuorrutetaan Tuplan kuorrutetta muistuttavalla, rouheisella suklaakuorrutteella. Tuplakakun ohje on villinnyt sosiaalisessa mediassa jo jonkun aikaa - eikä syyttä, sillä kakku todellakin sulaa suussa.Tuplakakun valmistus vaatii jonkun verran aikaa, sillä täyte tulee jäähdyttää ensin jääkaappikylmäksi ja kakun tulee hyytyä jääkaapissa parisen tuntia. Myös kuorrutteen jähmettymiseen tulee varata aikaa, joten kakun valmistus on hyvä aloittaa ajoissa ja sen voi hyvin tehdä valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Reseptin on luonut ja kuvannut Tuuli Lindgren ja se on alun perin julkaistu Iltalehden Pippuri-ruokasivustolla.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 1 Valkosuklaa.. hyytelökakkua
  • 4 0 Amerikkalainen suklaa-juustokakku
  • 44 2 Daim kakku
  • 14 2 Juustokakku
  • 2 1 Valkosuklaa-daimkakku
  • 2 2 Suklaa-Pätkisjuustokakku

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään