Kanaa lisukkeineen haudutuspadassa

Reseptiä katsottu 11 565 kertaa
4 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
ruokailijoiden mukaan sopiva määrä pieniä perunoita (tai isoja lohkottuna)
ruokailijoiden mukaan sopiva määrä kanafile pihvejä
vettä sen verran että ainekset peittyvät juuri ja juuri padassa
luomu reformi kasvisliemijauhetta vesimäärän mukaan (vajaa 2tl/ ½ litraa vettä)
kukkakaalia/ muita haluamiasi kasviksia
(sipulia, valkosipulia, paprikaa jos haluat, ei kaipaa välttämättä)
kevyttä sulatejuustoa

Ohjeet

Neljälle henkilölle varaa neljä kanafilettä ja perunoita sopiva määrä, 1-2 kpl ruokailija (tai riippuen perunoiden ja ruokailijoiden koosta). Neljälle henkilölle n. 5 dl vettä ja vajaa 2tl liemijauhetta (ohjeen mukaan 2 tl liemijauhetta, liemestä tulee minun makuuni liika suolaista).

Kuori perunat (puolita tai lohko jos ovat isompia). Laita perunat pataan alimmaksi. (Nuiji pihvejä ja mausta suolalla ja pippurilla jos ovat marinoimattomia. Marinoiduista pyyhi marinadi pois).

Ruskista kevyesti kanafileet paistinpannulla. Lisää pataan päälle. Pese ja paloittele (kuori) käyttämäsi vihannekset (kukkakaali, porkkana yms.) ja lisää pataan.

Kiehauta vesi kattilassa (nopeutat samalla kypsymistä) ja lisää sinne kasvisliemijauhetta sopiva määrä, kiehuta hetken. Lisää sulatejuusto niin että sulaa veteen. Laita sulatejuustoliemi pataan ja pata päälle (high teholle). Ruoka on valmis kun perunat ovat kypsiä (n. tunti).


Kommentit

Fitney
Laihduttaja voi jättää perunat syömättä ja syö padan siinä olevien kasvisten kera. Liemi on maustanut kasvikset ja kanan täyteläiseksi joten maistuvaa ilman lientäkin halutessa. Liemijauhe oli kiva löytö, pata ei kaipaa muita mausteita.