10 850
10 850

Jamie Oliverin arkipasta

1,5 - 2 h

Raaka-aineet

dl durumvehnäjauhoja tai erikoisvehnäjauhoja
5 kookasta munaa
vehnäjauhoja jauhottamiseen

Jaa resepti

Ohje

Kaada jauhot pöydälle tai suureen kulhoon. Tee jauhokeon keskelle syvennys ja lisää siihen munat. Riko munien rakenne kevyesti haarukalla ja kääntele jauhoja keon reunalta munien joukkoon.

Kun taikina on puoliksi kiinteytynyt, aloita sen vaivaaminen käsin. Alusta taikinaa voimakkaasti n. 3 minuuttia tai kunnes se on kimmoisaa ja sillkkimäisen pehmeää. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa tunnin verran.

Ota pasta jääkaapista ja jaa se neljään osaan. Ota yksi pala kerrallaan käsiteltäväksi ja säilytä muita sen aikaa kelmussa jääkaapissa. Litistä ensin pastapala käsin. Aseta koneen telat ääriasentoon ja syötä pasta niiden läpi, jolloin siitä tulee pitkä ja paksu levy. Taita levy vielä pitkittäin kaksinkerroin ja syötä telojen läpi. Toista tämä vaihe 3 - 4 kertaa, kunnes pasta litistyy telan levyiseksi.

Jauhota pastalevy kevyesti, kavenna telojen etäisyyttä ja syötä taikina telojen läpi niin monta kertaa, että se on 1 - 1½ mm:n paksuinen.

Leikkaa pastalevyt suikaleiksi haluamallasi tavalla. Erottele suikaleet toisitaan ja ravistele jauhot pois. Pasta pysyy tuoreena kostealla liinalla peitettynä 3 - 4 tuntia. Pastojen kuivattaminen vie 3 - 4 tuntia.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 1 Jamie Oliverin sienipasta
  • 11 9 Bloomin' Brilliant Brownies (Jamie Oliverin resepti)
  • 2 3 Jamie Oliverin Irlantilainen paistos padassa
  • 0 0 Oliverin oliivibroileri
  • 47 14 Jamie Oliverin parmesan-mozzarella lihapullat
  • 4 2 Lohta ja juureksia uunissa (Jamie Oliverin resepti)

Kommentit

Fasaani
Tämä ohje on jamie Oliverin Alaston kokki -kirjasta. Pastan voi käsitellä myös kaulimella ilman pastakonetta.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään