Jamie Oliverin Irlantilainen paistos padassa

Reseptiä katsottu 8 078 kertaa
8 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
½ keskikokoisesta keräkaalesta
1 parsakaali (keskikokoinen)
1 kukkakaali (keskikokoinen)
3 isoa perunaa
2 pientä lanttua (pesäpallon kokoisia)
4 porkkanaa
2 pkt pekonisiivuja
ravintola-/matjesfileitä tai anjovisfileitä
paahtoleipäviipaleita tms. viipaleita
hieman öljyä
vettä + kasvis- tai lihaliemikuutio (tai valmista kasvislientä)
(mustapippuria)

Ohjeet

Pekonitäyte (laakeassa uunivuuassa uunissa):

Laita laakean uunivuoan pohjalle hieman öljyä (levitä leipäviipaleella) ja siihen päälle rivi pekonia, laita pekoniviipaleiden päälle anjovisfileitä, taas toinen kerros pekonisiivuja ja jälleen kerros anjovista. Kaada päälle anjovislientä. (Itse käytin ravintolafileitä ja halkaisin ne pituussuunnassa kahtia koska ovat isompia kuin anjovisfileet). Laita uuniin 175 asteeseen siksi aíkaa kun kasvikset kypsyvät kattilassa. Älä kaada lientä pois.

Kaali-kasvisseos (kattilassa hellalla):

Keitä paloitellut kasvikset kasvisliemessä kattilassa niin että juuri ja juuri pehmenevät. Lientä (tai vettä ja liemikuutio) sen verran että kasvikset juuri peittyy. Säästä liemi.

Nosta uunin lämpö 200 asteeseen.

Laita uunipataan hieman öljyä pohjalle ja siihen päälle leipäviipaleet. Laita leipäviipaleiden päälle kerros pekoni-anjovispaistosta (n. 3 pekoni/anjovisviipaleen verran), levitä sen päälle kauhalla kerros keitettyjä kasviksia (n. puoleen astiaan saakka), voit ripotella halutessasi kasviskerroksen päälle hiukan rouhittua mustapippuria, taas samanlainen kerros pekoni-anjovispaistosta ja taas kerros keitettyjä kasviksia, 3. kerros pekoni-anjovispaistosta ja loput keitetyistä vihanneksista. Laita pinnalle pari leipäviipaletta. Valele pataan kasvisten keitinlientä ja pekoneista & anjoviksesta tullut liemi.

Laita pataan kansi kiinni ja pata uuniin n. 40 minuutiksi. Sammuta uuni ja anna hautua jälkilämmöllä vielä 10 - 15 minuuttia.

(Halutessa voi myös kuorruttaa juustoraasteella, silloin jätä kansi pois)


Kommentit

Fitney
Tämän ohjeen sain työkaverilta joka oli poiminut sen Jamie Oliverin keittiöstä. Työkaveri laittoi meille töissä ruokaa ja voin taata että kaikki santsasivat - hyvää oli. Ja resepti piti kokeilla heti tehdä itsekin. Lasten mieleen tämä ei ollut, jonka arvasinkin kun paljon kasvista ja anjovis maistuu.. Tässä resepti myös iloksenne - kannattaa kokeilla!!