Hot Wings

2 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Jaa resepti

Ohje

On aika unohtaa valmiiksi marinoidut siivet ym sotku ja panostaa siipien tekoon tekemällä ne siis itse. Itse en pidä siitä että se siipikastike perinteisesti lilluu niissä wingseissä ja syöminen on sotkuista. Minä paistan sen kiinni siipiin ja nam, hyvä tulee! 

Paikalliselta lihakauppiaalta vaan hakemaan siipiä ja lihanuijia MAUSTAMATTOMANA. 

Tarvitsit seuraavaa:

- 500 g - 1 kg siipiä eli wingsejä

- sulaa voita tai kananmuna

- marinadin pintaan: itse suosin Poppamiehen valmiita Rubeja kuten Louisiana, Garlic, Jamaican. Jos itse valmistaa mausteseoksen, niin ainakin cajunia, valkosipulia, suolaa ja kenties ripaus chiliä on hyvä löytyä siitä. 

- siipikastike. Siipiveikkojen X-hot tai hot (riippuu miten tulisesta pitää), Poppamiehen buffalo wings (Naga jologia-versiossa mukavasti tulisuutta), Texas Peteä tai Hot Louisiana. Näitähän riittää.

 

Ota liha hyvissä ajoin lämpimään ja kostuta voilla tai kananmunalla pinta. Ei tarvitse uittaa vaan nätisti pintaa raapaista.

Marinadi: kaksi ruokalusikallista per 500 g eli ihan suht reilusti. Kulhossa helppo pyöräyttää siipi kerrallaan. Anna hetken imeytyä mausteen ja sitten: 

Uuniin 220 c ja siivet vuoassa uuniin. 20 minuutin päästä ylös ja ulos ne siivet. Siivet kulhoon ja ruiskuttele siipikastike ympäri ämpäri siipiä reilulla kädellä uita kastiketta niihin. Sen jälkeen laita siivet UUDELLE vuokalle (rasva jäi vanhaan) Ja eikun uunia kohti.

Samassa 220 c tällä kertaa noin vartti-20 min ja ylös. Nauti (mieluiten dipin kanssa)! Itse olen käyttänyt sipsi-dippejä paljon, mutta paras on aurajuustodippi itse tehtynä. Siitä myöhemmin lisää.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään