Jarell's Smoky Reaper Wings

Reseptiä katsottu 7 649 kertaa
1 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
½ tl Carolina Reaper jauhetta
1 rkl Savustettua paprikaa
4 kpl Valkosipulin kynsiä
1 tl Suolaa
1 tl Seesamöljyä
2 rkl Oliiviöljyä
1 rkl Tummaa soijakastiketta
½ tl Poppamiehen savuaromia
800 g Maustamattomia siipiä
2 kpl Kevätsipulia

Ohjeet

Juhannussiivet vuosimallia 2017 ja tällä kertaa puhtaasti oma resepti ilman mitään apinointeja. Tavoitteena oli keskittyä savun makuiseen marinadiin ja yritittää pitää kokonaisuus melko yksinkertaisena. Tämä on yhden nälkäisen miehen annos tai oheisruuaksi juhannuspöytään, joten mausteiden määrää voi soveltaa sitten siipien määrän mukaan. Otin oikeastaan ensimmäistä kertaa tulisimman chilijauheeni tosikäyttöön ja lähdin liikkeelle hyvin varovaisella määrällä.

Sekoita kaikki ainekset keväsipulia ja siipiä lukuunottamatta omassa kipossaan, jotta marinadista tulee tasainen. Valkosipulit on hyvä puristaa, jotta niistä saa kaiken maun irti. Sekoita lopuksi siipien kanssa ja pistä marinoitumaan vähintään tunniksi tai yön yli.

Valmistin siivet sähkögrillillä, mutta uunikin käy. Pidä toki siipien alla jonkinlaista ritilää, jotta ne eivät ui omassa rasvassaan. Siipikastike on hyvin vapaa valinta, mutta itse kikkailin hieman senkin kanssa ja yhdistin Poppamiehen Classic BBQ kastiketta Poppamiehen Buffalo Wings (mustapippuri) kastikkeen kanssa. Lopuksi ripottelin pilkotut kevätsipulit annoksen päälle ja pistin sekoittaen.

 

Hieman lisää chilistä:

Carolina Reaperia löytyi omasta takaa jauheena, koska olen sitä jo parina vuotena kasvattanut. Kauppojen hyllyllä se kuitenkin on vielä melko harvinaista eikä siitä valmistetut kastikkeet yleensä vastaa samaa tulisuutta kuin 100% tavara, mutta korvaavaksi käy ihan tietyt chilimurskat tai pyreet, joissa chilin osuus on suuri. Poppamiehellä ainakin on todella hyvä valikoima monessa kaupassa ja ääripäästä löytyy kyllä tähänkin sopiva chilituote.

Ps. Mielipiteensä kaikilla, mutta itse suosittelisin aina chilikastiketta ostaessa tarkistamaan, että etiketissä ei lue "chiliuute", koska sen oikea nimi on kapsaisiiniuute. Kyseessähän on siis laboratoriovalmisteinen aine, jolla ei ole mitään tekemistä chilin kanssa vaikka se äärimmäisen tulista onkin. Välillä törmään jonkun hehkuttavan jotain yli 3 miljoonan Scovillen chilikastiketta tai vastaavaa typeryyttä, mutta sellaista chiliähän ei ole edes olemassa josta tuollaiset lukemat löytyisivät. Käyttäkää siis aitoa tavaraa :)


Kommentit

Kulinaristi

Reseptejä laadukkaista raaka-aineista kokkaavalle ruokaharrastajalle.